Göbeklitepehaber.com
HV
19 MART Salı 14:23

Sel Bitti Ama Mağduriyet Bitmedi

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, selden dolayı yıktırılan fakat 3 aya yakın bir süre geçmesine rağmen hala yapılmayan ve esnafın mağduriyetine sebep olan köprüleri gündeme taşıdı.

ŞANLIURFA HABERLERİ
Giriş Tarihi : 02-06-2023 12:37   Güncelleme : 03-06-2023 13:16
Sel Bitti Ama Mağduriyet Bitmedi

Her hafta Cuma günü saat 11.11'de Şanlıurfa'nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, bu hafta ise selden dolayı yıktırılan fakat 3 aya yakın bir süre geçmesine rağmen hala yapılmayan ve esnafın mağduriyetine sebep olan köprüleri dile getirdi.

 

Özaslan "HÜDA PAR olarak bu hafta Şanlıurfa esnafının sel felaketinden bu yana yaşamış olduğu büyük bir mağduriyeti dile getireceğiz" dedi.

 

Selden dolayı yıktırılan köprülerden dolayı mağdur olan esnaflar HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan'dan mağduriyetlerinin giderilmesi için destek talep ettiler. Özaslan ise bu çağrıya kulak vererek esnafı ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi.

 

*Esnaflar şikâyetlerini şöyle dile getirdiler;*

 

"Yağmur var dediler, sel var dediler yıktılar. Şimdi hava güneşli, yaz mevsimi gelmiş bu köprü yapılmamış. Bizler burada esnaf olarak perişanız. Bu kadar mı bu sanayi esnafı böyle sahipsiz? Lütfen, yetkililerden rica ediyorum. Allah rızası için elinizi vicdanınıza koyun, bu köprümüzü bir an önce yapın."

 

"Köprü yıkıldığından beri gelen arabaların hepsi geri dönüyor. Burada şehiriçi otobüs hatları çalışıyor. Hepsi geliyor, geri dönüyor. Geçen gün bir tane motosiklet frenini tutamadı, derenin içine düştü. Derenin içinden zorlukla kurtardık."

 

*Herhalde esnafı komple bitirmek istiyorlar* 

 

"Burası 3 günde bitecek bir köprüdür. 3 aydan beridir bitirilmiyor. Bir ay, bir ay diyorlar, bitmiyor yani… Herhalde buradaki esnafı komple bitirmek istiyorlar. O zaman gelsin desinler ki; biz bunu istiyoruz, biz de bırakıp gidelim."

 

"3 aydan beridir bu köprü yapılmıyor. Esnaf perişan olmuş, esnaf siftah etmeden eve gidiyor" diyerek mağduriyetlerini dile getirdiler.

 

*Devletin varlık sebebi halka hizmettir* 

 

Özaslan "Burası eski sanayinin olduğu yer. ŞUTİM, hal pazarı, özel hastane, oduncu pazarı, stada giden yol ve burası eski Sanayi. Şehri bağlayan bir boğazdır aslında burası. Sel günü buradaki köprüler kaldırıldı. Hemen yapacağız dedi yetkililer, gidiş o gidiş. 3 gün sonra, 5 gün sonra, buradaki esnaf defalarca ilgili kuruma gitti. DSİ ile görüştüler. DSİ sürekli önümüzdeki hafta, 10 gün sonra, bir ay sonra diyor. İki buçuk ay oldu. Köprü hala yapılmadı. Esnaf iş yapamaz hale gelmiş. Araçlar geçemiyor, tehlike oluşturuyor. Ve sadece buradaki köprü değil bunun devamında yıkılan iki köprü daha var. Onlar da maalesef yapımı bekliyorlar. Ben buradan bütün yetkililere sesleniyorum; devlet insan için vardır. Devletin varlık sebebi halka hizmettir. Eğer bu hizmet de olmayacaksa o zaman bütün yetkililer kendini bir sorgulamalı" dedi.

 

*Bu sefer top milletvekillerinde…* 

 

Özaslan son olarak " Buradan Şanlıurfa'nın yeni seçilen bütün milletvekillerine sesleniyorum. Mazbatalarınızı aldınız ve Ankara'ya gittiniz. Esnaf burada iki buçuk aydır mağdur. İlgili kurum, topu sürekli taca atıyor. Şimdi esnaf diyor ki; bu sefer top milletvekillerinde… Bakalım milletvekilleri de topu taca mı atacak, yoksa gerekeni yapacak mı? İlerleyen zamanda hep beraber bunu göreceğiz" diyerek, milletvekillerine görevlerini hatırlattı.

ABDÜLHAMİT DERMANABDÜLHAMİT DERMAN

YORUMLAR