Enflasyondan dolayı yükselen konut fiyatlarına ilişkin tuzak olduğunu belirten Selçuk Geçer, maliyet ve satış arasındaki oyunu açıkladı. Peki konut fiyatları neden yüksek? Fiyatlar düşecek mi? Dolar kuru yıl sonunda ne kadar olacak? Geçer, konut fiyatları ve dolarda kurunda yaşanacakları tek tek sıraladı "Soğuk günler bizi bekliyor" diyen Geçer bakın neler açıkladı?

euro.jpg

DOLAR YIL SONUNDA O RAKAMI GÖRECEK

"Dolardaki ilk hedef 18,80 olacak. Eylül sonuna doğru 20 liranın kıyısında bir dolarla karşılaşabiliriz. olur. Yıl sonunda 30-35'i bandında kapatırsak şanslıyız. 5 Nisan 1994'deki gibi bir kırılma olursa o zaman çok daha yüksek rakamları konuşabiliriz. Bir yandan Türkiye'nin makro ekonomik sorunları bir yandan Fed ve Avrupa Merkez Bankası'ndaki faiz gelişmeleri. Bizi köşeye sıkıştırmaya devam ediyor. Bir de Amerika'nın Türk şirketlere gönderdiği yaptırım mektubu var. Rus şirketlerle iş yapıyorsanız başınız büyük belada dediler. TÜSİAD'ta bunu onayladı."

176742.jpg

KITLIK EKONOMİSİ GELİYOR

"CDS'miz 800'ün üzerine çıktı. Yurt dışından borçlanamayan bir ülke haline geldik. Dış ticaret açığımız her geçen gün daha da artıyor. Yabancı sermaye akışıyla bunu kapatmaya çalışıyoruz. Türk lirasının aşırı değer kaybedeceğini söylüyor. Dünyada dolar karşısına karşı en çok değer kaybedecek para birimi Türk lirası olacak. 30- 35 lira ile kapatırsak şanslıyız. Diş ticaret açığımız her geçen gün artmaya devam ediyor. Bunlar kıtlık ekonomisini beraberinde getirecek."

"SOĞUK GÜNLER BİZİ BEKLİYOR"

"Piyasada dolar talebi artacak. Bundan dolayı doların fiyatı her geçen gün kırılarak yükselmeye devam edecek. Bugün doların 18,10-18,20 olmasına şaşırmayın arkadaşlar. Bunlar iyi günlerimiz çok daha soğuk günler bizi bekliyor"

KONUT FİYATLARINDA BÜYÜK OYUN

"Biz faizleri düşürüyoruz. Piyasa faizleri düşmüyor. Buna rağmen konut ve otomotiv fiyatları düşmüyor. Manipülatif nedenlerle konut fiyatları 1 senede yüzde 160 arttı. 1 Milyon olan ev 2 milyon 800 lira olmuş. Bu evler 1 milyona mı mal oluyor? Peki neden 5 milyona satılıyor. Gözümün içine baka baka bize kazık atıyorlar. TOKİ gibi kurumlar zaten devlet arazisine ev yapıyor. Onlar da bize 5 milyona satıyorlar. Neden 300 bine mal ettikleri evi 3 milyona satıyorlar?