TOKİ sosyal konut projesinin açıklanmasının ardından milyonlarca vatandaş konuyla yakından ilgilenmeye başladı. Başvuru yapan vatandaşlar merakla bulundukları şehirde kaç ev yapılacağını araştırıyor. Peki TOKİ sosyal konut projesi kapsamında Şırnak'ın hangi ilçelerine ev yapılacak? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ ŞIRNAK

Yapılan açıklamalara göre TOKİ sosyal konut projesi kapsamında en fazla ev İstanbul'a yapılacak. Sayılar ise şu şekilde belirlendi, İstanbul 50 bin, Ankara 18 bin, İzmir 12 bin 400, Gaziantep 10 bin ve Bursa da 8 bin 50 ev yapılmış olacak.

Vatandaşlar Şırnak iline hangi ilçelere sosyal konutlar yapılacağını da araştırıyor. Şırnak için İdil, İdil Karalar ve Merkez kısımlarında TOKİ sosyal konut evleri yapılacak.

TOKİ Sosyal Konut Şırnak'ta Hangi İlçelere Yapılacak

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ BAŞVURU ŞARTLARI

TOKİ sosyal konut projesinin başvuru şartları şu şekilde; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, konut ya da arsa almak istenilen şehirde 1 senedir ikamet ediliyor olması, başvuru yapan kişilerin, eşlerinin ve çocuklarının üzerinde kayıtlı bir tapu olmaması ve TOKİ kapsamında daha önce ev alınmamış olması, İstanbul ili için aylık 18 bin, diğer şehirlerde ise aylık 16 bin TL gelirin geçilmemesi, bir evden yalnızca bir kişinin başvuru yapması, başvuru yapacak vatandaşların 18 yaşlarını tamamlamış olması ve son olarak genç vatandaşlara ayrılan projeden faydalanmak isteyen vatandaşların 14 Eylül 1992 tarihinden önce doğmuş olması gerekiyor. Aynı zamanda TOKİ sosyal konut projesi kapsamında şehit yakınları, gaziler, engelliler ve gençlere de ayrı bir kontenjan ayrıldı.

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ AYRILAN KONTENJANLAR

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında emekli vatandaşlar için 50 bin ev, gençler için 50 bin ev, şehit yakınları ve gaziler için 12 bin 500 ev, engelli vatandaşlar için 12 bin 500 ev ve diğer vatandaşlar için 125 bin ev ayrılmış durumda