Özellikle yüzde kalıcı belirtiler fark etmeye başladığınızda, her zaman bir uzmana, özellikle de dermatologa başvurmanız önerilir. Sağlanan çeşitli tedavi türleri vardır. Bununla birlikte, aşağıda sivilceleri ortadan kaldıracak 3 doğal çareyi sizlerle paylaşacağız.

Sivilcenin birkaç nedeni vardır. Bununla birlikte, kalıcı izler bırakan agresif bir form ortaya çıkarsa, çok kırılgan bir psikolojik bileşen devralabilir. Bu nedenle hoş olmayan sonuçlardan kaçınmak için mümkün olan en kısa sürede tedavi edilmesi gereken bir durumdur.

 

2-007.jpg

SİVİLCELERİ ORTADAN KALDIRACAK 3 DOĞAL ÇÖZÜM VE BUNU ÖNLEMEK İÇİN BİR İPUCU

Hafif bir formsa, bazı doğal ilaçları deneyebilirsiniz. Bunların hiçbir maliyeti yoktur ve kolayca temin edilebilir. İlk çare domates. Bu gıda, akne üzerinde etkili olabilen asit tuzları ve anti-enfeksiyöz vitaminlere sahiptir. Bir domatesi dilimler halinde kesin ve yüzünüzü iyice durulamadan önce 15 dakika boyunca uygulayın.

LİMON VE BAL

Denemek için ikinci bir çare iki bileşenden oluşur: limon ve bal. Yarım litre suya bir limon suyu ve bir çay kaşığı bal koyun. Biraz pamukla bu karışımı sivilcelerin üzerine nazikçe sürün.

1-008.jpg

KİL YÖNTEMİ

Üçüncü çare, kil kullanımını içerir. Ekstra ince kil kullanmalı ve ciltte kurumasına izin vermemelisiniz, bu nedenle uygulamak için nemli bir pamuk kullanın. Yağları emebilecek ve ciltteki bakteri ve kirleri ortadan kaldırabilecektir.

Kil günde bir veya iki kez uygulanabilir. Diğer iki yöntem ise kısa süreliğine sabah ve akşam kullanılabilir. Elbette bunu bir uzman tavsiyesinden sonra yapmanız tavsiye edilir.

NASIL ÖNLENİR

Uzmanlar, genetik olarak akneye yatkın insanlar hakkında açıklamalar yapıyor. Bu durumda dikkatli olmanız ve bunu önlemek için bazı önlemler almanız önerilir. Bunun için krem ​​makyajdan kaçınmalı ve mineral olanları tercih etmeli, güneşten korunma amaçlı bile olsa yüzünüze krem ​​sürmemelisiniz. Ayrıca özellikle makyajı temizlemek için temizleme sütü değil, yıkama kremleri kullanın, güneşe maruz kalmaktan kaçının.

Uzmanlara göre yüzde oluşabilecek sivilce ve siyah noktaların asla sıkılmaması önerilir. Ancak bununla da kalmayıp yüz temizliğinden de kaçınmak gerekir. Bu adımları takip ederek sivilceleri önleyebilirsiniz.