Sivilceyi ne kadar patlatmak isteseniz de yapmamalısınız. Dermatologların, estetisyenlerin ve hatta annelerimizin bile sivilceleri patlatmamamızı tavsiye etmelerinin nedenleri var.

Aşırı yağ ve kir birikmesi kötü bir enfeksiyona neden olabilir. Sivilceler çekici olmasa da, iltihaplı bir sivilcenin verdiği rahatsızlık önümüzdeki günlerde daha kötü hissetmenize neden olur. Ayrıca, sıkmaya çalışırsanız sivilce büyüyebilir ve eskisinden daha kötü hale gelebilir. Bu nedenle, cilt bariyerinize saygı duyuyorsanız, bu sivilcelere dokunmayı düşünmeyin bile. Açıkça söylemek gerekirse, sivilcelerle ilgili doğru olmayan birçok efsane ve inanç vardır. Evet, cildinize bakmazsanız sivilceleriniz olur, ancak cildinizi yağlı hale getireceği için bazı yiyeceklerden kaçınmanızı tavsiye eden hiç kimseyi dinlemeyin. Su alımımızı artırmak da sayamayacağımız kadar çok duyduğumuz bir klişe.

İşte cildinizi gerçekten iyileştirmenize yardımcı olacak bazı sivilce efsaneleri.

basliksiz-5.jpg

EFSANE 1: HAZIR OLDUKLARINDA SİVİLCELER ÇIKABİLİR

Pek çok kişi sivilce " hazır " göründüğünde sıkılabileceğini düşünüyor, bu da tamamen irinle dolu olduğunu gösteriyor. Bunu yapmak aslında oldukça zararlıdır. Bir sivilce yok olma eşiğinde olsa bile, birçok uzman sivilceleri patlatmanın iz bırakabileceğini ve hatta daha fazla sivilce oluşumunu teşvik edebileceğini düşünüyor.

basliksiz-6.jpg


EFSANE 2: SİVİLCELER SADECE GENÇLERDE GÖRÜLÜR

Çoğu zaman sivilceler ergenlik belirtisidir. Aslında sivilcelerin 11 ile 30 yaş arasındakilerin %80'inde meydana geldiği gözlemleniyor. Ama yine de sivilcelerin herkesi aynı şekilde etkilemediğine inanan birçok kişi var. Ergenlik döneminde sivilceleri bırakmış olsalar bile, bazı insanlar 30'lu, 40'lı ve 50'li yaşlarında sivilcelerini tekrar geliştirebilir.
basliksiz-7.jpg

EFSANE 3: SİVİLCELER BİR GECEDE ORTAYA ÇIKIYOR

Bir sivilce yüzünüze bakana kadar görmeseniz bile, birdenbire ortaya çıkmazlar. Gözeneklerin tıkanmasıyla başlayıp bakteriyel kaynaklı iltihaplanma ile biten bir süre içinde gelişir. Bir sivilcenin oluşması için, kaybolması için olduğu kadar zamana ihtiyaç vardır.

basliksiz-8-001.jpg

EFSANE 4: SİVİLCELERİ BİR GECEDE TEMİZLEMEK MÜMKÜN

Kulağa ne kadar iyi gelse de, ne yazık ki doğru değil. Araştırmalar, dört ila altı hafta boyunca uzun süreli bir rutin veya tedaviyi takiben cildinizin görünümüne fayda sağlamaya başlayabileceğini gösteriyor. Cildin tamamen temizlenmesi biraz zaman alabilir. Olumlu değişiklikler görürseniz, yeni kesintileri önleyebileceği için aynı rutine devam edin.

basliksiz-9.jpg

EFSANE 5: SİVİLCELER YALNIZCA KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN KAYNAKLANIR

Sivilceler, kötü hijyen, cilt bakımı uygulamaları ve kötü beslenme alışkanlıkları gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Birisi yüzünü ne kadar sık ​​yıkarsa yıkasın sivilce gelişebilir. Aşırı temizlik cildinizin sağlığını daha da bozar. Hormonların da görünümlerinde çok önemli bir rol oynadığını unutmayın.

basliksiz-10.jpg

EFSANE 6: SADECE YÜZDE SİVİLCE ÇIKIYOR

Sivilcelerin en belirgin olduğu yer yüz olabilir, ancak vücudun göğüs, sırt, bacaklar, uyluklar ve daha fazlası gibi diğer kısımları da sivilcelere karşı hassastır. Vücuttaki sivilcelerin birden fazla bölgede oluşması durumunda tedavi edilmesi daha fazla özen gerektirir.