iOS işletim sistemine sahip iPhone akıllı telefonlarda mobil veri kullanımını kontrol altına alarak, faturalarınızı azaltabilirsiniz. Mobil veri kullanımınızı kontrol altına almak hem bütçeniz için, hem de internet kullanımınız için oldukça önemli.

VERİ KULLANIMINI TAKİP ETME

Hardware Plus'tan Serhat Sarımlı'nın haberine göre, iOS cihazlarınızın ayarlarında, 'Hücresel' veya 'Mobil Veri' seçeneği altında 'Veri Kullanımı' bölümü bulunuyor. Bu bölüm, hangi uygulamaların ne kadar veri kullandığını gösterir. Bu bilgiyi kullanarak, daha çok veri kullanan uygulamaları belirleyebilir ve veri kullanımınızı kontrol altına almak için onları kısıtlayabilirsiniz.

WI-FI AĞINA BAĞLANIN

Wi-Fi ağına bağlanarak, mobil veri kullanımınızı önemli ölçüde azaltabilirsiniz. Wi-Fi ağına bağlı olduğunuzda, cihazınız internete erişim sağlamak için mobil veri kullanmaz. Bu nedenle, özellikle büyük dosyaları indirirken veya akış hizmetleri kullanırken Wi-Fi ağına bağlandığınızdan emin olun.

OTOMATİK VERİ KULLANIMI KAPATMAK

Cihazınızın ayarlarında, 'Hücresel' veya 'Mobil Veri' seçeneği altında, belirli uygulamaların mobil veri kullanımını kapatmanıza olanak sağlayan bir seçenek bulunuyor. Bu özellik, belirli uygulamaların sadece Wi-Fi bağlantısını kullanmasını sağlar, bu da mobil veri kullanımınızı kısıtlar.

UYGULAMA VERİ KULLANIMINI KISITLAMA

Cihazınızın ayarlarında, 'Genel' altında, 'Arka Plan Uygulama Yenileme' seçeneği bulunuyor. Bu seçenek, uygulamaların arka planda veri kullanımını azaltarak veri kullanımınızı kısıtlamanıza yardımcı olur.

VERİ TASARRUFU MODUNU KULLANIN

Cihazınızın ayarlarında, 'Hücresel' veya 'Mobil Veri' seçeneği altında, 'Veri Tasarrufu Modu' seçeneği bulunuyor. Bu özellik, belirli uygulamaların mobil veri kullanımını kısıtlayarak ve belirli uygulamaları yalnızca Wi-Fi bağlantısı kullanırken çalıştırarak veri kullanımınızı azaltır.

OTOMATİK YÜKLEME ÖZELLİĞİNİ KAPATMAK

Cihazınızın ayarlarında, 'iTunes ve App Store' altında, 'Otomatik İndirme' seçeneği bulunuyor. Bu seçenek, uygulama veya müzik gibi dosyaların otomatik olarak indirilmesini sağlar. Bu özelliği kapatmak, veri kullanımınızı kısıtlayabilir.

PODCAST İNDİRME AYARLARINI DÜZENLEME

Podcast dinlemek için cihazınıza indirdiğiniz bölümler, veri kullanımınızı artırabilir. Ancak, podcast indirme ayarlarınızı düzenleyerek bu sorunu çözebilirsiniz. Cihazınızın ayarlarında, 'Podcastler' altında, 'İndirme' seçeneği bulunuyor. Bu seçenek, podcast bölümlerinin yalnızca Wi-Fi bağlantısı kullanılarak indirilmesini sağlar.

YÜKSEK KALİTELİ MEDYA DOSYALARINI AZALTIN

Medya dosyaları, özellikle yüksek kaliteli video dosyaları, veri kullanımınızı artırabilir. Bu nedenle, cihazınızda yüksek kaliteli medya dosyalarını azaltmak veri kullanımınızı azaltabilir. Cihazınızın ayarlarında, 'Kamera' altında, 'Kayıt' seçeneği bulunur. Bu seçenek, cihazınızın kaydettiği fotoğraf ve videoların boyutunu azaltır ve dolayısıyla veri kullanımınızı azaltır.

iCLOUD AYARLARINI DÜZENLEME

iCloud, cihazınızda sakladığınız dosyaların senkronize edilmesini sağlar. Ancak, iCloud ayarlarınızı düzenleyerek veri kullanımınızı kontrol altına alabilirsiniz. Cihazınızın ayarlarında, 'iCloud' seçeneği altında, hangi uygulamaların senkronize edileceğini belirleyebilirsiniz.