esla hisseleri dün yüzde 8 düşerek son 52 haftanın en düşük seviyesine ulaşırken günü hisse başına 138 dolardan kapattı. CEO Elon Musk bu durumun makroekonomik faktörlerden kaynaklandığını ileri sürdü.

Tesla’nın piyasa değeri de yüzde 8 düşüşle 435 milyar dolara indi. Bu seviye, CEO Elon Musk’ın sosyal medya platformu Twitter’ı 44 milyar dolara devraldığı ekim ayı sonundaki değerden yüzde 60 daha düşük.

"Twitter’ın satın alınması düşüşte önemli bir neden"

Musk konu ile ilgili twitinde, “Garantili olan banka mevduat faizleri, garantisi olmayan borsa getirilerine yaklaşmaya başladıkça, insanlar hisse senetlerindeki paralarını nakde çevirecek ve bu da hisse senetlerinin düşmesine neden olacak” dedi.

Sözcü'de yer alan habere göre, Musk bu konuda artan faizleri ve diğer makroekonomik faktörleri suçlasa da şirketin diğer otomobil üreticilerinden daha kötü performans göstermesi nedeniyle bu argümanlar yatırımcıları ikna etmedi. Nisan 2022’den bu yana Tesla hisseleri yüzde 59 düşerken Ford hisseleri yüzde 26, GM ise yüzde 12 düştü. S&P 500 endeksi ise yalnızca yüzde 14 düştü.

Daha önce ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nda ekonomist olarak çalışan Vanderbilt Üniversitesi’nden yardımcı doçent Joshua White, CNBC’ye konu ile ilgili şunları söyledi: