PTT Genel Müdürü Hakan Gülten, ulaşım, ödeme, para transferi ve alışveriş işlemlerini tek bir kartta birleştiren "Türkiye Kart"ın uygulamaya geçtiğini duyurdu. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Türkiye Kart'a destek veren PTT, proje kapsamında uygulayıcı kurum olarak yer alıyor.

Gülten, "Teknolojik gelişim noktasında 4 yıldır devam eden bir süreç var. Cumhurbaşkanlığımızın eylem planlarına girmiş, Ulaştırma Bakanlığımızın stratejik planlarında yer alan Türkiye Kart projesini, Konya Büyükşehir Belediyemizle uygulamaya geçirmiş bulunuyoruz" dedi.

Projenin amacının toplu taşıma, ödeme, para transferi ve alışveriş işlemlerini tek bir kartta birleştirerek hayatı kolaylaştırmak olduğunu belirten Gülten, şehirlerin ayrı ayrı uygulamalarının olduğunu ve teknolojik ücret toplama sistemlerinin birbirine uyum sağlayamadığını hatırlattı. Türkiye Kart projesiyle birlikte bu sorunun da ortadan kalkması hedefleniyor.

tt.jpg

Şehir değiştiren vatandaşların gittikleri şehir için ayrı bir toplu ulaşım kartı alması gerektiğini ifade eden Gülten, şu açıklamalarda bulundu:

"Bu milyonlarca kartın yıl içinde israf olması demek. Bu işler için çözüm olarak tek kullanımlık kartlar var ama indirimlerden faydalanılamıyor. Her belediyenin kendine has tarifeleri var. Bunların uygulanması çok büyük zorluklar yaşatıyor. Şunu gururla söyleyebiliriz, dünyada toplu ulaşımda örneği olmayan bir sistem. Bu bir takaslaşma, temassızlaşma merkezi. Yani bir Konyalı İstanbul'a gittiğinde Yeni Havalimanı Hattı'na bindiğinde buradan aldığı Türkiye Kart özellikli kartla İstanbul Havalimanı Hattı'nda işlemini yapabilecek. Aynı şekilde İstanbul'daki Türkiye Kart sahibi bir vatandaşımız da Konya'ya geldiğinde toplu ulaşımdan, gerekli indirimlerinden, aktarmalarından, birçok şeyden faydalanabilecek."

KART İLE TÜM TÜRKİYE'DE TOPLU ULAŞIM KULLANILABİLECEK

PTT Genel Müdürü Hakan Gülten, Türkiye Kart'ın öncelikli olarak toplu ulaşımda kart israfını ortadan kaldıracak bir uygulama olduğunu vurguladı ve projeyi tüm Türkiye'ye yayacaklarını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise özellikle iç turizmin hareketlendiği dönemlerde insanlar için en önemli problemlerden birinin toplu ulaşım kullanırken oluşan yeni kart alma konusu olduğunu belirterek, Türkiye Kart'ın tüm Türkiye'de toplu ulaşımda kullanılabileceğini ifade etti. Altay, yerelde kullandıkları Konya Kart'larla ilgili herhangi bir değişim gerekmeyeceğini ancak Türkiye Kart sayesinde ileride 81 ilde tüm toplu ulaşıma tek kartla kullanma imkanına kavuşulacağını belirtti.