Ankara İl Jandarma Komutanlığınca, uyuşturucu ticaret ve imalatının önlenmesine yönelik sürdürülen çalışmalar çerçevesinde, 20 Aralık 2022 tarihinde Şereflikoçhisar ilçesinde yapılan incelemeler, araştırmalar ve alınan istihbari bilgiler doğrultusunda; F.K., N.K. ve Ş.K. isimli şahısların ev ve eklentilerinde uyuşturucu madde imal ettiği bilgisine ulaşıldı. Şereflikoçhisar Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde şahısların ev ve eklentilerinde yapılan arama sonucunda; 1,7 kilogram kubar esrar, 585 adet kenevir tohumu, 1 adet terazi, 3 adet ruhsatsız-yivsiz av tüfeği, 1 adet belgesiz kurusıkı tabanca, 22 adet 9 milimetre çapında tabanca fişeği ve 36 adet av tüfeği fişeği malzemeleri ele geçirildi.

Malzeme ve maddelere el konuldu, 1 kişi tutuklandı
Çankaya'da yapılan incelemeler, araştırmalar ve alınan istihbari bilgiler doğrultusunda ise; E.H. ve L.O. isimli şahısların ev içerisinde iklimlendirme sistemi kullanarak uyuşturucu madde imal ettiği bilgisine ulaşıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, şahısların farklı adreslerde bulunan evlerinde yapılan aramada; 6 kök kenevir (marijuana), 20 gram kubar esrar, 1 adet iklimlendirme çadırı, 5 adet sıvı bitki besini ve organik gübre, 2 adet fan, 3 adet ışık, 2 adet zamanlayıcı priz ve 1 adet dijital termometre ele geçirildi.
Bahse konu 2 olayda uyuşturucu maddelere ve malzemelere el konularak, toplam 4 şahıs hakkında adli işlem başlatıldı. 1 şahıs tutuklanarak Şereflikoçhisar Cezaevine teslim edildi.