Viranşehir’in gelişip kalkınması için büyük çaba gösteren Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda et ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için Viranşehir’e yeni modern bir mezbaha kazandırdı. Başkan Ekinci’nin girişimleri sonucu Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Viranşehir-Diyarbakır Karayolunda 1800 metrekare alan üzerinde yapımı tamamlanan modern mezbahanın içerisinde, 8 Büyükbaş ve 24 Küçükbaş kesim yerinin yanı sıra soğuk hava depoları ve idari alanlar yer alıyor. 


Modern hayvan pazarı ve mezbahada incelemelerde bulunan Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, yaptığı açıklamada, “Viranşehir’in yeni hayvan kesim merkezi olan mezbaha tamamlandı, şuan açılışa hazır durumda. İnşallah Çarşamba günü Viranşehirli hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Viranşehir’imize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Başkan Ekinci, şehrimizin istihdamına, ticaretine ve hayvancılık sektörüne önemli katkıda bulunacak olan Viranşehir Modern Hayvan Pazarının da seçimden sonra hizmete gireceğinin müjdesini verdi. 
Modern hayvan pazarında da yaklaşık 5 bin m² Küçükbaş hayvan poduğu, 3 bin 400 m² Büyükbaş hayvan poduğu, 89 m² Bay-Bayan WC, 57 m² Veteriner binası, 340 m² İdare binası ve Bahçe bulunuyor.