İnsanlar günlük hayatlarında sık sık kullandıkları WhatsApp uygulamasının bir özelliği olan sohbet yedekleme ile ilgili araştırmalarına devam ediyor. Peki WhatsApp uygulaması üzerinden yedeklenmiş sohbetler nasıl silinir? WhatsApp yedeklenen sohbetleri silme işlemleri ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

WHATSAPP YEDEKLENEN SOHBETLER

WhatsApp uygulaması üzerinden eğer yedekleme özelliğini etkinleştirdiyseniz yalnızca konuşmalarınız değil medyalarınız da yedeklendiği için telefonunuzun depolama alanının çabuk dolmasına sebep olabilir. WhatsApp uygulamasının yedeklediği dosyaları silmek basit işlemlerden oluşmaktadır. Android cihazlar için WhatsApp tarafından yedeklenen medyaları silmek için Dosya Yöneticisi'ni kullanarak medyaları temizleyebilirsiniz. Aynı zamanda geliştirilen bazı uygulamaları kullanarak da medyalarınızı temizleyebilirsiniz.

WhatsApp Yedeklenmiş Sohbetler Nasıl Silinir

İPHONE YEDEKLENEN SOHBETLERİ SİLME

iPhone cihazlardan WhatsApp tarafından yedeklenen medyaları silmek için şu adımları takip etmeniz gerekiyor; Öncelikle Ayarlar kısmına girmeniz gerekli, daha sonra Apple kimliğinize tıkladıktan sonra iCloud'u seçmeniz gerekiyor. Burada önünüze çıkan seçeneklerden Saklama Alanını Yönet seçeneğini seçmelisiniz. Bu sayfaya da girdikten sonra WhatsApp yedeklerini bularak 'Verileri Sil' seçeneğini seçerek yedeklenen medyaları telefonunuzun hafızasından temizleyebilirsiniz.