İnternet üzerinden sık sık araştırılan konular arasında Windows 11 Defender kapatma işlemi yer alıyor. Peki Windows 11 Defender kapatma işlemi nasıl yapılır? Windows 11 Defender kalıcı olarak kapatma işlemi ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

WİNDOWS 11 DEFENDER NASIL KAPATILIR

İnsanlar Windows 11 Defender nasıl kapatılacağını merakla araştırıyor. Windows 11 Defender kalıcı kapatma işlemi için ilk olarak Ayarlar kısmına girilmesi gerekiyor. Daha sonra Güncelleştirmeler ve Güvenlik sekmesine girdikten sonra Windows Güvenliği seçeneğini seçmeniz gerekiyor. Önünüze virüs ve tehdit koruma bölümü gelecektir. Bu kısımda alt kısımda yer alan ayarları yönet seçeneğinin seçilmesi gerekiyor. Daha sonra Kurcalamaya karşı koruma özelliği açık durumda olacaktı. Bu kısmı kapatmanız gerekiyor. Daha sonra Windows ve R tuşlarına aynı anda basarak önünüze gelen kısma gpedit.msc yazarak onaylamanız gerekiyor. Daha sonra Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi kısmının sol tarafında olan menüden Bilgisayar Yapılandırması- Yönetim Şablonları- Windows Bileşenleri- Microsoft Defender Virüsten Koruma seçeneklerine sırasıyla tıklamanız gerekiyor. Daha sonra önünüze gelen kısımda Microsoft Defender Virüsten Koruma özelliğini kapat kısmını seçmeniz gerekiyor. Daha sonra bilgisayarınızda çıkan yapılandırılmadı kısmını etkin olarak değiştirdikten sonra onaylamanız ve bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekmektedir.

Windows 11 Defender Kapatma İşlemi Nasıl Yapılır

WİNDOWS 11 DEFENDER KAYIT DEFTERİ İLE KAPATILIR MI

Windows 11 Defender regedit olarak bilinen kayıt defteri düzenleyicisi ile kapatmak mümkündür. Bu işlemi yapmak için öncelikle Kayıt Defteri Düzenleyicisini açmanız ve sağ tıklayarak Yönetici Olarak Çalıştır demeniz gerekiyor. Sol kısımda yer alan menüdeki HKEY_Local_Machine/Software/Policies/Microfost/Windows Defender seçeneklerini seçmeniz gerekiyor. Daha sonra önünüze gelen kısımda boş bir yere tıklayıp Yeni > Dword (32 bit) değeri seçeneğini seçmeniz gerekiyor. Bu kısımdaki değer adını DisableAntiSpyware olarak değiştirmelisiniz. İsmi değiştirdikten sonra değere iki kez tıklayıp değer verisi alanına 1 yazmanız gerekiyor. Bu işlemleri de yaptıktan sonra değiştirdiğiniz işlemlerin onaylanması için bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekmektedir.

WİNDOWS DEFENDER

Windows Defender bilgisayarı zararlı virüslerden koruyan bir araç olarak bilinmektedir. İnternette ya da farklı kaynaklardan indirilen dosyaların taranması ve virüs içerenlerin silinmesi ya da indirilmesinin engellenmesi sağlanmaktadır. İnternet üzerinde Windows 11 Defender kapatma programları yer almaktadır ancak bunun için herhangi bir program indirilmesine gerek yoktur.