Yeşilçam’ın otoriter kadını Güngör Bayrak, bir süredir pankreas rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu. Üç haftalık tedavinin ardından Bayrak'ın pankreasının ameliyatla alındığı öğrenildi. Ameliyatın ardından taburcu olan ünlü oyuncu, bir süre evinde dinlenecek.

ARKADAŞI AÇIKLAMA YAPTI: “KENDİNİN İYİ HİSSEDİYOR”

68 yaşındaki Güngör Bayrak'ın tedavisi boyunca yanından ayrılmayan yakın arkadaşı Erkan Özerman, ünlü oyuncunun sağlık durumu ile ilgili açıklama yaptı. Bayrak'ın sağlık durumu hakkında bilgi veren Özerman, "Total pankreatektomi ameliyatı oldu, sağlığı gayet yerinde. Kendini iyi hissediyor" şeklinde konuştu.

gungor-bayrak.jpg

HEP OTORİTER KADINI OYNADI

Ünlü oyuncu Güngör Bayrak Yeşilçam’ın otoriter kadını olarak bilindi. Bayrak bir röportajında konuyla ilgili olarak şunları söylemişti: “Bir projeyi kabul etmeden rejisör neler yapmış mutlaka bakarım. Onun görüş açısını anlamaya çalışırım. Sonra tabii ki senaryoya bakarım. Çok değişik karakterler oynadım ama hep otoriter kadın canlandırdım, yaşımız icabı... Anne, anneanne rolleri geliyor, bayılıyorum. Hep böyle dediğini yaptıran, bazen kendisinin inandığı şeyleri empoze etmeye çalışan, sonra yine doğruya gelen karakterler. Çok seviyorum...”

gungor-bayrak-kim.jpg

GÜNGÖR BAYRAK NERELİ KAÇ YAŞINDA KİMDİR?

68 yaşındaki Güngör Bayrak Konya'da doğdu. Asıl adı Şerife Bayrak, "Konyalı Şerife" ve "Leydi" lakapları ile de bilinmektedir. Henüz üç aylık bebekken bir ailenin yanında evlatlık verilmiş ve ortaokul yıllarına kadar üvey ailesiyle büyümüştür.
13 yaşında biyoljik babası ortaya çıktı ve himayesine aldı. Konya Öğretmen Okulu'na gitti.

Lise mezuniyetinden sonra Ankara’ya yerleşerek Hacettepe Üniversitesi hemşirelik okulana girmiştir. Fakat yaşadığı parasal sıkıntılar nedeniyle eğitimini yarıda bırakarak genç yaşta iş hayatına atılmıştır. Hilton’da çalıştığı devrede Vakko ‘nun mankenlik yarışmasına müracaat etmiş ve birinci olmuştur. Sonrasında Vitali Hakko onu ilk Vakko defilesine çıkarmıştır. Daha sonra reklam filmleri birbiri ardına gelmiştir. 1979 senesinde Yılmaz Güney’in yazıp yönettiği ”Düşman” filminde oynayarak hızlı bir çıkış yapan Bayrak, buradaki rolüyle Antalya’da düzenlenen bir film ödülünde ”En İyi Kadın Oyuncu” seçilmiştir.

Sinema'nın yanında, sahnelerde şarkıcı olarak boy gösterdi. "Telefonumu Bekle" isimli 45'lik plak çıkardı. 80'lerin ortalarında İzmir Fuarı'da sahneye dekolte bir kıyafetle çıktığı için İzmir Belediye Başkanı Burhan Özfatura ile aralarında geçen münakaşa manşetlerde uzun süre kaldı.

Fransa gezisi sırasında, Sir unvanlı, Cezayir asıllı "Houari Berichi" ile tanıştı ve 1987 yılında evlendiler. "Sir" ile evlenmesinden dolayı "Leydi" unvanı aldı. Bu dönemden sonra yaklaşık 10 yıl eşi ve çocuğu ile birlikte Paris'te oturdu. "Leydi Şerife" isimli ikinci kasetini çıkardı. 1996 yılında Türkiye'ye geri dönüp üniversite sınavlarına girip, Marmara Üniversitesi Fransızca Öğretmenliği Bölümü'nü kazandı ve 2000 yılında mezun oldu. 2006 yılında eşinden boşandı.