İnsanlar merakla Amerika'dan gelecek FED faiz kararını bekliyor. Peki Eylül ayı için FED faiz kararı toplantısı sonuçlandı mı? FED faiz kararı toplantısı sonucu ne oldu? FED faiz kararı toplantısı ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

FED FAİZ KARARI TOPLANTISI

Belirlenen zamanlarda ABD Merkez Bankası ekonomi ile ilgili toplantı yapıyor ve bu toplantılar genel olarak ay sonlarında yapılıyor. Son olarak Temmuz ayında yapılan toplantının Eylül ayı için yapılmasına da az kaldı. İnsanlar merakla toplantı sonucunda neler olacağını bekliyor. Eylül ayı için FED toplantısının 20 ya da 21 Eylül tarihinde yapılması ve faiz kararlarının 22 Eylül saat 21.00'de açıklanması tahmin ediliyor. İnsanlar ise merakla toplantı sonucunda hangi kararların verileceğini araştırıyor. 

Eylül Ayı FED Faiz Toplantısı Kararları Ne Olacak

Tahminlere göre ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'in geçtiğimiz zamanlarda yaptığı açıklamalar doğrultusunda 75 puan faiz artırımı yapması bekleniyor. Daha önce katıldığı bir toplantı esnasında Powell şu açıklamaları yapmıştır; "Yükselen faiz, büyümenin yavaşlamasını ve iş gücünün piyasada durulma enflasyonu düşürülürken bunların şirketlere ve halka zarar vereceğini biliyoruz. Enflasyonu düşürmenin talihsiz bedeli de budur. Fakat fiyat istikrarını sağlayamamak çok daha acıya sebep olacaktır." ABD Merkez Bankası FED toplantısında 25 ile 75 puan arasında faiz artırımı yapabiliyor. Tahminlere göre ise 75 puan artırım yapılacağı düşünülüyor.