Aile toplum kağıdı, nüfus kayıt örneği olarak da bilinmektedir. Aile bireylerinin yer aldığı bir liste olarak görülen aile toplum kağıdı birinci dereceden bütün akrabalarınızın yer aldığı bir belgedir. Bu belgede kardeş anne baba ve Akrabalarınızla birlikte Eşinizin de doğum yeri ve tarihi gibi pek çok bilgi yer almaktadır. Aile toplum kağıdı genellikle emeklilik, miras, vize ve devlet tarafından ödenen ödenekler için başvuru işleminde istenmektedir.

KİMLER AİLE TOPLUM KAĞIDI ALABİLİR?

Aile toplum kağıdı kişilerin kendi tarafından alınabileceği gibi eşi, vasisi ve yakın soydan bulunan kişiler tarafından alınabilmektedir. Fakat bu belgenin şahıs dışında birine verilebilmesi için şahsa ait vekillikleri belgelenmesi istenmektedir. Kişinin kendisi başvuru yaptı durumlarda ise herhangi bir belgeye ihtiyaç duyulmaz.

aile toplum kağıdı nedir

AİLE TOPLUM KAĞIDI NEREDEN, NASIL ALINIR?

Aile toplum kağıdı almak isteyen kişiler ek bir belgeye ihtiyaç duymadan nüfus cüzdanı ile belgelerini alabilirler. Bu belgeyi alabilmek için yakınımızdaki nüfus müdürlüğüne başvuruda bulunabilirsiniz. Bu işlem için kişilerden ücret talep edilmez.

AİLE TOPLUM KAĞIDI E-DEVLETTEN ALINIR MI?

E-devlet sisteminin hayatımıza girmesiyle pek çok işlem de artık daha kolay bir hale geldi. Hemen hemen birçok belge e-devlet sistemi üzerinden alınabilirken aile toplum kağıdı alınamamaktadır. Aile toplum kağıdı internet üzerinden verilen bir belge değildir. Bu nedenle belgeyi ulaşmak isteyen kişiler nüfus müdürlüklerine başvuruda bulunabilir. İstediğiniz herhangi bir nüfus müdürlüğünden bu belgeyi alabilirsiniz.