Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetle Bakanlığı dar gelirli ailelere desteklerini sürdürmektedir. Ekonomik anlamda güçlük çeken ailelere yardım eden Bakanlık sadece gıda olarak değil, yakacak, çocuklara eğitim desteği, barınma vs. gibi desteklerde bulunmaktadır. Bunun yanı sıra vatandaşlara kira yardımı yapılmaktadır. 1150 TL kira yardımında bulunan Bakanlık desteklerini vermeye devam ediyor.

Devlet, muhtaç olan ailelerin yanında olmaya destek vermeye devam ediyor. Ekonomik bakımından zorluk çeken yardıma ihtiyacı olan ailelere devlet destek vermektedir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yardıma ihtiyacı olan tüm ailelere gıdadan eğitime, faturadan sağlığa, barınmadan yakacağa kadar sosyal yardım desteğinde bulunmaya devam etmektedir.

Ekonomik koşullar nedeniyle en önemli ihtiyaçlardan biri olan barınma ihtiyacı maalesef ki mümkün olunmuyor, ihtiyaç karşılanamıyor. Yardıma muhtaç aileler kiralarını ödemekte zorluk çektikleri için Bakanlık tarafından kira hizmeti sağlanmaktadır. Evsiz ailelerin de barınma ihtiyacını karşılanması için devlet sosyal yardım hizmetinde bulunmaktadır.

kira bedeli

Devlet, sosyal yardım adı altında 'muhtaç ailelere yardım' olarak desteklerini vermektedir. Muhtaç aileler Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından tespit edilerek her ay kira yardımında bulunmaktadırlar.

Bakanlık tarafından yapılan bu yardımlarda herhangi bir karşılık beklenilmemektedir. Başvuru yapan muhtaç aileler koşullar sağlanırsa kira yardımından faydalanabilirler.

Kira desteğinden yararlanmak isteyenler;

-Mal varlığına sahip olmaması

-Düzenli bir geliri olmaması

-Gelir testinde fakirlik sınırının altında olması

-Emekli, dul, yetim aylığı almaması

-Sigortası olmaması gerekmektedir.

KİRA YARDIM BEDELİ NE KADAR?

-Ankara-İstanbul-İzmir: 1150 TL

-Adana-Antalya-Bursa-Konya: 1085 TL

-Eskişehir-Erzurum-Mersin-Sakarya:995 TL

-Çanakkale-Tokat-Zonguldak:905 TL

-Düzce-Şırnak-Yozgat:810 TL

-Bingöl-Bolu: 715 TL

Kira yardımı yapılacaktır.