Canınız tatlı çektiğinde hemen şipşak mutfakta kolay ve hızlıca yapabileceğiniz iki renkli muhallebi tatlısı tarifi ile karşınızdayız. Bu lezzete hayran kalacaksınız. İki renkli muhallebi tatlısı şık görüntüsü ile hem gözünüze hem de midenize hitap edecek. İşte tüm detayları ile iki renkli muhallebi tarifi şöyle...

MALZEMELER

Muhallebisi için:

1 litre süt

1 su bardağı un

1 su bardağı toz şeker

125 gr tereyağı yada margarin

1 paket vanilya

Supangle kısmı için:

2.5 su bardağı süt

5 yemek kaşığı toz şeker

2 tepeleme yemek kaşığı un

1.5 yemek kaşığı kakao

1 yumurta sarısı

40 gr bitter çikolata

YAPILIŞI

Damak çatlatan lezzet iki renkli kaşık muhallebisi için öncelikle tereyağı yada margarini eritelim üzerine un ekleyelim. Kısık ateşte güzelce kavuralım. Daha sonra üzerine sütü ekleyelim, sürekli karıştırarak pişirmeye başlayalım. Süt ısınınca içine şekeri ekleyelim. Muhallebi kaynayıp üzeri göz göz olana kadar karıştırıp kaynatalım. Muhallebi kaynayınca içine vanilya ekleyelim ve 2 dakika hızlı hızlı muhallebiyi çırpalım. Muhallebiyi borcama dökelim ve soğumaya bırakalım.

maxresdefault.jpg

BU TATLIYI KAŞIK KAŞIK YİYECEKSİNİZ

Şimdi de tatlımızın supangle kısmını yapmaya geçelim. Bunun için uygun bir tencereye sütü, toz şekeri, unu, kakaoyu, yumurta sarısını alalım. Başından ayrılmadan sürekli karıştırarak pişirelim. Supangle kaynayınca ocaktan alalım, içine bitter çikolatayı atalım ve hızlıca karıştıralım. Supangleyi soğumuş muhallebinin üzerine dökelim. Ispatula yardımı ile üzerini düzleyelim. Tatlımızı soğumaya bırakalım. Tatlı soğuyunca buzdolabında en az 2 saat dinlendirelim. Buzdolabında dinlenen tatlımızın üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...