ABD Seattle merkezli e-ticaret, bulut bilişim ve yapay zekâ teknoloji şirketi Amazon’un CEO’su Andy Jassy, Ocak başında daha önce açıklanmış olan iş gücünü azaltma planı kapsamında işten çıkarmaların 18 bin kişiyi aşacağını duyurmuştu. Twitch, pazarlama ve Amazon Web Services gibi bulut bilişim bölümlerinde işten çıkarmaların beklendiği şirkette tenkisat dalgası, oyun geliştirme departmanlarını da vurdu.

Şirketten yapılan açıklamada, Prime Gaming, Game Growth ve Amazon Games'in San Diego stüdyosunu içeren oyun bölümlerinde 100'den fazla çalışanın işten çıkarıldığını duyuruldu. İşten çıkarılanlar, kıdem tazminatı, sağlık yardımları ve yeni iş bulmak için ücretli izin alabilecekler.

Amazon Oyun Başkan Yardımcısı Christoph Hartmann, kimi çalışanları da yeni projelere atadığını açıkladı. Hartmann, diğer yanda Irvine ve Montreal'deki ekiplerin ise büyümeye devam edeceğini belirtti. Amazon'un yayıncılık çabaları da genişleyecek.

Amazon'un oyun geliştirme çabaları istenen sonuçları vermedi. Oynaması ücretsiz bir nişancı olan Crucible girişimi, yalnızca kısa bir süre için halka açıktı ve birkaç ay sonra kapatıldı. Amazon Games'in San Diego stüdyosunu altı yıl boyunca yöneten bir Sony Online Entertainment eski yöneticisi John Smedley ise ayrılacağını açıkladı.

Teknoloji devi, çalkantılı bir küresel ekonomi ve pandemik toparlanmanın etkileriyle uğraşırken şirket genelinde maliyetleri düşürmenin yollarını arıyor. Bu bağlamda, oyun platformdaki çalışanların işten çıkarılması, büyük bir stratejinin küçük bir parçasını temsil ediyor.