Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutulduğu Edirne Cezaevi’ni arayıp kendini Başak Demirtaş olarak tanıtan ve 'kaza geçirdik, kızım ağır yaralı" diyen kadın hakkında başlatılan soruşturmanın takipsizlikle sonuçlanmasının ardından, benzer bir olayın Figen Yüksekdağ’ın da başına geldiği ortaya çıktı.

İddiaya göre Selahattin Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman'ın adını kullanarak Kandıra Cezaevi'nde bulunan Yüksekdağ’ı arayan bir kişi, annesinin kaza geçirip ağır yaralandığını söyledi.

Olayı, sosyal medya hesabından duyuran Karaman, Demirtaş'ın aranmasına ilişkin bir haberi paylaşıp “Bir süre önce kendini avukat Mahsuni Karaman olarak tanıtan bir kişi Kandıra Cezaevi’ni arayıp Figen Yüksekdağ’ın ailesiyle ilgili de benzer beyanda bulunmuştu. Bu aşağılık kötülüğün de organize olduğu kesin” dedi.

Medyascope'tan Ferit Aslan'a konuşan avukat Karaman, söz konusu kişi ile ilgili Yüksekdağ’ın avukatlarının suç duyurusunda bulunduğunu belirterek, “Ben hiç Figen Yüksekdağ ile görüşmedim. Yaklaşık iki ay önce benim adım kullanılarak aranıyor ve annesinin kaza geçirip ağır yaralandığı söyleniyor. Bu işin organize olduğuna inanıyorum” dedi.