Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine Manisa’da düzenlenen toplu açılış törenine AK Parti kurucularından ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’ta katılmıştı. Arınç, açılış töreninde yaptığı konuşmada AK Parti'ye oy istemişti. Arınç'ın mitinge katılması ve oy istemesi bazı kesimler tarafından eleştiri konusu oldu.

Arınç, mitingden iki gün sonra sessizliğini bozarak, Twiter hesabından iki sayfalık bir açıklama yaptı.

Arınç, mitinge Erdoğan'ın daveti üzerine katıldığını ifade ederek, mitingde "Bu eserlere sahip çıkın, bu eserlerde payı olan Sayın Cumhurbaşkanı'na ve onun hükümetine destek olun" söylediği sözlerini hatırlattı. Arınç, "Birilerini neden rahatsız etmiş olsun? Akıl onu gerektirir ki böyle bir kalabalığa söylenecek söz ancak budur. Yoksa benim miting meydanında kürsüye çıkıp ifadelerimin tam tersi yönde bir konuşma yapmamı bekleyen safdil insanlar varsa onları akla ve ferasete davet ediyorum. İçinde kendi payımın varlığını da düşündüğüm bu hizmetlere sahip çıkma konusunda fikirlerimi ifade etti" dedi.

 

Aktif siyasi hayatı bittikten sonra da AK Partili olduğunu ısrarla söylediğini belirten Arınç, "Bu ev benim evimdir ve ben kendimi AK Parti'nin milyonlarca sahibinden birisi olarak görüyorum. Bugüne kadar AK Parti'nin doğrularına ve doğru yaptıklarına her zaman sahip çıktım, bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceğim" vurgusu yaptı.

"Faydalı işlerde takdir ederken, yanlış işlerde de eleştirinin dozu en yüksek olanın yapmaya çalıştım" diyen Arınç, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Bu devirde bunu anlayamayanlar mutlaka muhalif olunması gerektiğini düşünüyorlar. Hayır! Bu fikre katılmıyorum ve kendimi bir muhalif olarak nitelendirmiyorum. Belli bir mensubiyetin içerisinde ama doğruya doğru, yanlışa yanlış demeyi ve bu yanlışları yerinde zamanında ve güzel bir biçimde aktarmam gerektiğini düşünüyorum. Dolayısıyla eleştiri yaptığım zaman 'ne kadar güzel' diyerek alkışlayanların bunun aksini yaptığımda da 'çark etti' demelerini esefle karşılıyorum. Bu mensubiyetimi ve aidiyetimi her zaman açıkladım ama şunu da ifade etmek gerekir. İnsan doğası gereği değişen, değiştikçe gelişen bir bir varlıktır. Buradan yola çıkarak ben de daha önce vermiş olduğun mülakatlarda da altını çizdiğim üzere, önemli kararlar arifesinde günün şartlarını göz önünde bulundurarak milletimizin ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak her türlü görüşü değerlendirmeye açık olduğumu belirtmiştim."

 

03.jpg04.jpg