Mardin ve Gaziantep’te meydana gelen, toplamda 35 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazalarında ölenler toprağa verildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mardin’deki kaza ile ilgili olarak bölgede yaptığı inceleme sonrası 2 sürücünün gözaltına alındığını belirterek "İki TIR’ın sebebiyet verdiği kazada şu ana kadar 20 vatandaşımız hayatını kaybetti. 26 yaralımız var. Olay bütün yönleriyle birlikte soruşturulmaktadır. İhmal, kasıt her neyse bütün süreçler tetkik edilecektir" açıklamasında bulundu.

'YEDEK PARÇA MALİYETLERİ YÜZÜNDEN BAKIMLARI AKSATIYORLAR'

Dünya'da yer alan habere göre; TOSEF Tüm Oto Servisleri Federasyonu, Mardin ve Gaziantep’te meydana gelen kazalar nedeniyle yaptığı açıklamada, özellikle ağır vasıtaların bakımlarının zamanında yapılmamasının kazalara neden olduğunu ifade etti.

 

Araç parkı yaşının ağır ticari tarafında 17'ye ulaştığını ve yükselen yedek parça maliyetleri sebebiyle sürücülerin bakımlarını aksatarak geçici bakım çözümleri ve düşük maliyetli parça alternatiflerine yöneldiğini, bu durumun da trafik kazalarına neden olduğunu söyleyen TOSEF Genel Sekreteri Hakkı Urfa, “Sorulardan biri bu araçların bakımlarının ne sıklıkta yapıldığı. Diğer soru ise araçlarda en önemli ekipman olan lastiklerin durumu. Ömrünü tamamlamış lastiklerle trafiğe çıkan her araç can ve mal güvenliğini tehdit ediyor" dedi.