Yeni Audi R8 V10 GT RWD, Audi'nin efsanevi 5.2 litrelik V10 motoruna vedası olacak. Bu motor temeli sabit kalarak yıllar geçtikçe güncellemeler aldı ve Lamborghini Huracan gibi arabalarda da, kükremesiyle beraber bir ikon haline geldi.

audi-r8-v10.jpg

SINIRLI SAYIDA ÜRETİLECEK

Audi'nin son V10 motorlu modeli olacak olan bu Audi R8 V10 GT RWD, aslında ilk olarak birkaç yıl önce tanıtılmıştı. Eski versiyon R8 GT'de bir takım aero parçalar, ön tamponda değişiklikler, seramik frenler, ekstra güç gibi normal R8'lerde olmayan özellikler ile tanıtılmıştı. Yeni R8 GT'de bunlardan geri kalmıyor ve son V10'a yakışır bir şekilde görücüye çıkıyor. Bu özel aracı daha da özel kılmak için de üretimini 333 adet ile sınırlayan Audi, yeni R8 sahiplerinin kendisini özel hissetmesini istiyor.

Daha önceki özel araçlarında olduğu gibi bu sefer de kullanıcılarını şaşırtmayan Alman dev, bu özel otomobilin yine hakkını vermiş görünüyor. Özel dış görünüş, ekstra güç gibi özelliklerin haricinde bu otomobilin sahibinin kendisini özel hissetmesi için aracın konsolunda, 333 adetten kaçıncı araç olduğunun yazması gibi özel detaylara da yer verilmiş.

AUDİ R8 V10 GT RWD TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Aracın özelliklerine gelirsek bu arabanın yaklaşık olarak 20kg civarında hafifletildiğini söylüyor Audi. Bunu için aracın viraj demirlerini karbon fiber yapan üretici, koltukları yarış koltuğuna çevirmek, yeni güçlendirilmiş ve hafifletilmiş olan jantları kullanmak gibi yeniliklerle bu ağırlığı elde etmiş. Kaybedilen ağırlığın az olduğunu düşünenler için, BMW'nin yeni çıkardığı M4 CSL modeli yaklaşık olarak 1625kg ağırlığında. Öte yandan, yeni R8 GT ise tartıda tam olarak 1570kg geliyor. Normalde dört tekerlekten çekişe sahip olan R8 bu modelinde sadece arkadan çekişe sahip ve buna hafifletilmiş ağırlığı da eklendiğinde, bu otomobil birçok kişiyi oldukça heyecanlandıracak gibi görünüyor.

Yeni Audi R8 V10 GT RWD'nin kalbinde ise 611 beygirlik bir motor yer alıyor ve bu motor ile beraber bu arabanın 0-100 hızlanması 3.4 saniyeyi buluyor. Bu değer ise günümüz standartlarında artık ilgi bile çekmeyebiliyor çünkü günümüzde bu hızlara ulaşabilen 2 tonluk SUV araçlar bulunuyor. 0-200 hızlanması ise 10.1 saniye olan bu araç, 'Drift modu' sayesinde de kullanıcısının bir profesyonel gibi drift yapabilmesine olanak sağlanıyor.

audi-r8-fiyat-2022-listesi.jpg

YENİ AUDİ R8 TÜRKİYE'YE GELECEK Mİ?

Audi R8 V10 GT RWD arabasının fiyatı gizliliğini sürdürmeye devam ederken TopGear'a göre bu otomobilin fiyatı en az £200,000 olacak. Aracın Türkiye'ye gelip gelmeyeceği ise bilinmiyor.