Göbeklitepehaber.com
Avrupalı dev bankaların tarihinde ilk...
EKONOMİ

Avrupalı dev bankaların tarihinde ilk...

Avrupa'nın en büyük 20 bankasının kârı, 2023 yılında tarihinde ilk kez 100 milyar Euro'nun üzerine çıktı.

ABDÜLHAMİT DERMAN ABDÜLHAMİT DERMAN
20-02-2024 08:25 1 dk okuma

Avrupa'nın en büyük bankalarının kârı geçen yıl ilk kez 100 milyar Euro'yu aştı. Yükselen faiz oranları, bankaların çoğunun rekor kazançlar elde etmelerine yardım etti.

Sonuçlarını bildiren en büyük 20 Avrupa bankasının toplam net kârı, 78 milyar Euro'dan 103 milyar Euro'ya yükseldi. Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, gruptaki kredi kuruluşlarının dörtte üçü tarihlerindeki en yüksek kârı elde etti.

Kârlılıktaki artış, bankaların yatırımcılara iade ettikleri para miktarını artırmalarına ve hisselerini desteklemelerine olanak sağladı ve bölgedeki kredi kuruluşlarından oluşan bir endeks geçen yıl yaklaşık yüzde 20 değer kazandı.

Bu haber Göbeklitepehaber.com tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.