Göbeklitepehaber.com
Çiftçiler hırsızlara karşı tüfekle Antep fıstığı bahçelerini koruyor
ASAYİŞ

Çiftçiler hırsızlara karşı tüfekle Antep fıstığı bahçelerini koruyor

Gaziantep’te ‘yeşil altın’ diye tabir edilen fıstığın hasadı başlarken, bekçiler ellerinde tüfekle hırsızlara karşı 7 gün 24 saat nöbet tutuyor.

HALİL DEMİR HALİL DEMİR
11-08-2023 09:22 Güncellendi: 11-08-2023 09:24 1 dk okuma

Gaziantep’te fıstık hasadı başlarken bir yıl çok mahsul verip bir yıl az veren Antep fıstığında bu yıl yok yılı yaşanırken, fıstık bahçeleri hırsızlık olaylarına karşı 7 gün 24 saat silahlı bekçiler tarafından korunuyor. Gaziantep’in Nizip ilçesinde ellerinde silahlarla fıstık bahçelerinde nöbet tutan bekçiler, hırsızları gördüklerinde havaya ateş açtıklarını, silah sesini duyan hırsızların kaçtığını ifade ediyor.

 



“Zaman zaman geceleri kapışmalarımız oluyor”
Kardeşleriyle birlikte fıstık bahçelerini hırsızlara karşı koruyan Seyit Karabacak, “Fıstık tarlamızda bu yıl bekçi bulamadığımız için mecbur biz fıstığımızı koruyoruz. Her yıl bekçimiz vardı, bu yıl bekçi tutamadık mecbur biz koruyoruz. Kardeşlerim ve benim tarlamız, hırsızlık olayı sık sık oluyor. Zaman zaman geceleri kapışmalarımız oluyor. Fırsat vermiyoruz inşallah da olmaz. Jandarma ekiplerimiz bizleri ziyaret ediyor. Gerekli tedbirleri alıyorlar bundan dolayı teşekkür ederim askerlerimize, Allah razı olsun, herkese hayırlı hasatlar dilerim” diye konuştu.

Bu haber Göbeklitepehaber.com tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

ASAYİŞ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.