Göbeklitepehaber.com
Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan ve Mısır yolcusu
DÜNYA

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan ve Mısır yolcusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Şubat’ta Suudi Arabistan’a, 4 Şubat’ta ise Mısır’a resmi ziyaretlerde bulunacak. Görüşmelerde ikili ilişkiler, bölgesel gelişmeler ve stratejik iş birlikleri ele alınacak.

ABDÜLHAMİT DERMAN ABDÜLHAMİT DERMAN
03-02-2026 08:25 Güncellendi: 03-02-2026 09:14 1 dk okuma

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Şubat’ta Suudi Arabistan’a, 4 Şubat’ta ise Mısır’a resmi ziyaretlerde bulunacak. Görüşmelerde ikili ilişkiler, bölgesel gelişmeler ve stratejik iş birlikleri ele alınacak.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, diplomasi trafiğini Orta Doğu’da sürdürüyor.

İletişim Başkanı Burhanettin Duran’ın yaptığı açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 Şubat 2026 tarihinde Suudi Arabistan’ı, 4 Şubat 2026 tarihinde ise Mısır’ı ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Krallığı Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın davetine icabetle Riyad’da temaslarda bulunacak.

Ziyaret kapsamında gerçekleştirilecek görüşmelerde, Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki iş birliğinin daha da derinleştirilmesine yönelik ilave adımların yanı sıra bölgesel ve küresel gelişmeler masaya yatırılacak.

Riyad ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Es-Sisi’nin daveti üzerine Kahire’ye geçecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Sisi, Türkiye-Mısır Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi’nin ikinci toplantısına eşbaşkanlık edecek.

Mısır ziyareti kapsamında iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra Filistin başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulması öngörülüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ayrıca ziyaret kapsamında düzenlenecek Türkiye-Mısır İş Forumu’na da katılması planlanıyor.

Söz konusu ziyaretlerin, Türkiye’nin bölgedeki diplomatik ve ekonomik ilişkilerine önemli katkılar sunması bekleniyor.

Bu haber Göbeklitepehaber.com tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.