9 Eylül 2023 tarihinde yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği kapsamında yapılacak olan il, ilçe ve okul geneli ortak sınavlara ilişkin bilgilendirme toplantısı İl Millî Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nun başkanlığında, İl Millî Eğitim Şube Müdürleri ile Karaköprü, Haliliye ve Eyyübiye’de görev yapan okul idarecilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

İl Millî Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen toplantının açılışında konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Bakanlığımızın gecesini gündüzüne katarak önemli çalışmalara imza attığını belirterek başladığı konuşmasında “Gerek ortak yazılı sınavlarla ilgili çalışmalara, gerekse Bakanlığımızın diğer tüm çalışmalarına siz değerli okul yöneticilerinin sahip çıkması büyük önem arz ediyor. Coğrafyamızda eğitimin kalitesini artırarak, gelişim ve değişimi yakalamamız elbette ki sizlerin fedakarca yapacağınız çalışmalarla olacaktır.”  ifadelerini kullandı.

 

İl Millî Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu daha sonra okul yöneticilerine söz vererek önerilerini ve karşılaştıkları problemleri dinlendi.

 

Toplantının diğer bölümünde Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği ve ortak yazılı sınavlara ilişkin Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdür Yardımcısı Şahin Özbilici tarafından yönetmeliğin getirdiği yenilikler ve ortak yazılı sınavlara ilişkin hususları anlatan sunum yapıldı.