Günlük hayatta en çok tüketilen besinler arasında yer alan ekmek doğru saklanmaması durumunda büyük bir tehlike ortaya çıkarıyor. Tükettiğiniz ekmekleri sağlıklı ve doğru bir şekilde saklamak ister misiniz? O zaman sizinle paylaşacağımız bu tüyolara dikkat etmeniz gerekiyor. İşte ekmekleri doğru saklama yöntemi…

EKMEKLER NASIL SAKLANIR?

Herkes tarafından sıkça tüketilen gıdalar arasında yer alan ekmek uzmanların dikkatinde yer alıyor. Ekmek gibi tahıl grubu ürünlerinin daha uzun bir süre saklanabilmesi için dikkat edilmesi gereken bazı tüyolar bulunuyor. Ekmeklerim buzdolabında veya derin dondurucuda saklanmasının tehlikeli olduğunu belirten uzmanlar doğru saklama yöntemlerine tek tek açıkladı.

ekmek-buzluk.jpg

Ekmeğin ömrünü uzatılması ve tazeliğinin gitmemesi için buzdolabında saklandığını ancak bu tercihin yanlış olduğunu belirten uzmanlar geriye hareket durumunun ortaya çıktığını ifade ediyor. Uzmanlar tarafından yapılan açıklama kapsamında yapılan bu davranışın molekülleri kristalize ederek daha sağlıksız bir duruma getirdiğini aktarıyor.

DAHA ÇABUK BOZULUYOR

Ekmeğin bu yöntemle saklanması durumunda kristalize olan moleküller ekmeğin yapısını bozduğunu ifade edilmektedir. Ekmeğim buzdolabında saklanması durumunda yapılarında bulunan su moleküllerinin azaldığı ve bu şekilde yalnızca karbonhidrat alımı yapıldı ifade ediliyor. Sadece karbonhidrattan oluşan bir ekmeğin de daha hızlı bir şekilde bayatladı tespit edilmiştir. Ekmeklerin kendilerine uygun bir kap içerisinde hava almadan saklanması gerektiği ifade ediliyor.

ekmek-saklama.jpg
Uzmanlar ekmeklerin mutfak tezgahlarında dahi hava koşullarına bağlı bir şekilde 3 güne kadar sorunsuz bir şekilde kalabildiğini belirtiyor. Uzmanlar bu tür bir problemle karşılaşmamak adına ihtiyaçtan fazla ekmek alınmaması gerektiğinin önemli olduğunun altını çiziyor.