Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan, Katar Ve Birleşik Arap Emirlikleri ziyareti dönüşünde açıklamalarda bulundu.

İsrail medyasının son günlerde Netanyahu’nun bu ziyaretine ilişkin değerlendirmeler yaptığı ve masada İsrail doğalgazının Akdeniz'den Türkiye üzerinden Avrupa'ya arzının söz konusu olabileceği yorumlarına Erdoğan, "Burada zaten en sağlıklı proje, Türkiye üzerimizden doğalgazın Avrupa’ya ulaşmasıdır. Yoksa Akdeniz’den Avrupa’ya doğalgaz sevkiyatı maliyetleri itibarıyla çok fazla. Ama Türkiye’den olduğu zaman hem Türkiye olarak bunu kullanma noktasında karlı bir sürece girmiş olacağız hem de Avrupa’ya bu işin naklinde belli bir oran imkânımız olacak" ifadelerini kullandı.

 

Erdoğan, "Şimdi ise bu atacağımız adımla ilk defa Netanyahu ile bir temas kuruyoruz. Temennim odur ki bu gelişme, Türkiye-İsrail ilişkilerinde çok daha sıcak bir dönemin başlangıcı olsun" dedi.

Fahiş kiraya önlem

Yüksek kira artışlarını durdurmak için ne gerekiyorsa yapılacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ""Fahiş kira artışını ve konut fiyatlarını durdurmak için gerekirse ceza uygulamasına da gideceğiz" diye konuştu. "Bazı ülkeler boş evlerden yüksek vergi alıyor, Türkiye'de de olabilir mi?" sorusu üzerine, Erdoğan, bakanlığın bir çalışması olduğunu ve bunların üzerine mutlaka gidileceğini söyledi.

"Tahıl girişminin devamını sağlayacağız"

Önce telefon diplomasisi yapılacağğını belirten Erdoğan, "Ağustos'ta ziyareti gerçekleşirse Putin ile ayrıntılı görüşeceğiz. İnanıyorum ki Karadeniz Tahıl Girişiminin devamını sağlayacağız. Sayın Putin ile etraflıca konuşarak devamını temin edeceğimize inanıyorum. Putin'in beklentileri konusunda Batılı ülkeler harekete geçmeli" dedi.