Beyaz et fiyatları neredeyse kırmızı et fiyatlarıyla aynı konuma gelirken durum böyle olunca tüketici hem kendisi hemde gelişim çağındaki çocukları için et almakta zorlaşmaya başladı. Et ve et ürünlerinde ki artışa dur denmesi gerekirken öncelerde çöpe attığımız ya da sokak hayvanlarına verdiğimiz ilikli kemikler kasaplar da et fiyatına satışa sunulan hale geldi.

KEMİKLER ARTIK ÜCRETLİ

Adan Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, et fiyatlarının artışıyla beraber kemiklerinde artık ücretli olarak satışa konulmasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Önceden kemikler ücretsizdi ve birçok kasap hala ücretsiz olarak veriyor. Fakat marketler bu kemikleri stoklayarak 50 TL'ye satışa koydu. Kışın çorbaya konan ilikli kemikler hastalıkların şifası olurken marketlerin ücretli olarak satışa koyması halkı olumsuz etkiledi.

kemikli ilik fiyatı

Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların etinden, sütünden, derisinde ve yağından faydalanırken özellikle kış aylarında ise kemikleri kullanılır hale geldi. İlikli kemik sularıyla yapılan çorbalar tam bir besin deposu olurken şifa kaynağı olan ilikli kemikler marketlerde 50 TL'ye satılmaya başlandı.