Esnafın uzun süredir gündeminde olan sicil affı hakkında meraklar artarken aynı zamanda araştırmalar da sıklık kazanmıştır. Ekonomik zorlukların boy göstermesiyle beraber esnaflarla alakalı durumlarda limit artırımı çalışmalarının hayata geçirilmesi gerektiği belirtildi. Esnafa sicil affı geliyor mu? Kimlerin icra borcu silinecek? İşte detaylar…

İCRA BORÇLARI SİLİNECEK Mİ? 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Necati, 2 bin liraya kadar icra dosyasının düştüğü halde 9 milyon dosyanın aktif olarak devam ettiği ve temizlenmesi gerektiğini vurguladı. Vatandaşa birçok kolaylık sağlanırken mükelleflerin faydalanması için çeşitli seçenekler mevcuttur. Borçların yarısının ödenmesi durumunda icra borçlarının yarısını sileceklerini belirten Nebati, 6 milyon insanı büyük bir yükten kurtaracağız ifadelerini kullandı. 

esnaf sicil affı

ESNAFA SİCİL AFFI GELİYOR MU? 

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken konu hakkında açıklamalar da bulundu. Katıldığı bir televizyon canlı yayınında esnafların meraklarını gideren Palandöken esnafa sicil affı hakkında soruları yanıtladı. Bakanlık ile iş birliği içerisinde gidilen esnaf borçlarının yapılandırılmasına dair çalışmaların devam ettiğini ifade eden Palandöken, esnafa işyeri için verilen kredilerin artmasın için KOSGEB desteğine dair görüşmelerin yapıldığı belirtilirken aynı zamanda özel bankaların kredi vermemesi sorunları gündeme getirmektedir. Esnafın en büyük sorunlarından olan bölgesel sorunlar perakende yasası gelmediği ve diğer torba yasası dört gözle beklenmektedir. Bakan gelen torba yasasıyla beraber sicil düzeltmeleri ele alacağı tahmin edilmektedir. Esnafın kredi önündeki engellerden birisi sicil düzeltme olurken konu hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme yaptığını bildiren Palandöken, taleplerimizin karşılık bulacağına inanıyoruz ifadelerini kullanarak sözlerine son verdi.