Google’ın Haritalar uygulaması, araçların motor tiplerine göre en iyi tasarrufu yapmanızı sağlayacak yolları önermeye başladı.. Geçtiğimiz yıl ABD ve Kanada’da kullanıma giren bu özellik, Google’ın bugünkü açıklamasına göre göre 40’a yakın Avrupa ülkesinde daha kullanıma sundu.

Webtekno'dan Ümit Kılınç'ın haberine göre, özelliğin kullanılabileceği ülkeler arasında Fransa, İrlanda, İspanya ve Birleşik Krallık gibi ülkeler yer aldı.

YENİ ÖZELLİK NE SAĞLIYOR?

Google Haritalar’a gelen yeni özellik, kullanıcılara A noktasından B noktasına en tasarruflu şekilde ulaşmalarına yardımcı oluyor. Kullanıcılar, rotayı oluşturduktan sonra rota ayarlarından araçlarının yakıt tipini ‘benzin, motorin, elektrikli ya da hibrit’ olarak seçiyor. Haritalar, motor tipine ve yol durumuna göre en yakıt tasarrufu sağlayan rotayı oluşturuyor.

ÖZELLİK TÜRKİYE'DE KULLANILAMIYOR

Google Haritalar’ın yakıt tipine göre tasarruf sağlayan özelliği, ülkemizde henüz kullanıma sunulmadı. Özelliğin ne zaman ülkemize geleceği henüz bilinmezken, Google’ın bu özelliği mümkün kılması için de bazı gereksinimleri mevcut. Google, sistemi ABD Enerji Bakanlığı Ulusal Yenilenebilir Enerji Laboratuvarı ve Avrupa Çevre Ajansı’ndan elde ettiği verilerle geliştiriyor.