Harran Üniversitesi 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılına ait Eğitim – öğretim faaliyetlerine yönelik öğrenci bilgilendirme metni yayınladı

Yayınlanan  bilgilendirme metninde :Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 17.02.2023 tarih ve 12552 sayılı yazısına istinaden; 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı ile sınırlı olmak üzere Harran Üniversitesi bünyesinde eğitim-öğretim faaliyetleri aşağıdaki kararlar doğrultusunda gerçekleştirilecektir.

1) 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı dersleri Tıp Fakültesi için 20 Şubat 2023, diğer birimler için 27 Şubat 2023 tarihinde başlayacak olup, 2. maddede yer alan istisnalar dışında dönem dersleri (ön lisans, lisans, lisansüstü, hazırlık programları ve pedagojik formasyon eğitimlerini kapsayacak şekilde) uzaktan eğitim yoluyla ve çevrimiçi (online) olarak işlenecektir. Online dersler, ders kayıt videoları ve diğer ders materyallerinin paylaşılması yoluyla da desteklenecektir.

 2) Tıp fakültelerinin 4., 5. ve 6. sınıf, Diş Hekimliği 4. ve 5. sınıf, Veterinerlik 5. sınıf ve Hemşirelik 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin eğitimleri yüz yüze, diğer sınıfların eğitimleri ise Nisan ayında yapılacak değerlendirmeye kadar uzaktan gerçekleştirilecektir.

 3) Ders kaydı yapamayan öğrenciler 31 Mart 2023 tarihine kadar ders kayıtlarını yapabileceklerdir.

 4) Depremler nedeniyle ekonomik sıkıntı yaşayan öğrenciler için harç ödemeleri 9 Haziran 2023 tarihine kadar uzatılmış olup, harç ödeyemeyen öğrencilerimiz ücretlerini sonra ödemek kaydıyla ders kayıtlarını yapabileceklerdir.

 5) Staj ve işyeri eğitimi uygulamaları yüz yüze yapılacak, ancak, deprem nedeniyle işyeri eğitimi ya da stajını yapamayacağını beyan eden öğrenciler için, telafi eğitimi kapsamında işyeri eğitimi ve stajlarına yönelik 2023-2024 eğitim öğretim başlangıcı öncesinde tamamlayacakları şekilde ilgili birimlerce planlamalar yapılacaktır.

6) Öğretmenlik uygulaması dersi yüz yüze olacak şekilde planlanmış olup, bu dersin işlenme biçimine ve takvimine ilişkin süreç, MEB’in alacağı kararlara göre Eğitim Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından belirlenecektir.

7) Eğitimlerine “Yükseköğretim Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliği” uyarınca devam eden diğer programlardaki teorik + uygulama içerikli dersler için ilk 8-10 hafta derslerin teorik kısımları uzaktan eğitim yoluyla işlenecek olup, uygulama kısımlarının Nisan ayında yapılacak değerlendirme sonunda yüz yüze işlenmesi planlanmaktadır.

8) Alınan kararlar neticesinde yüz yüze ders alma zorunluluğu olan öğrencilerimiz, 2022-2023 bahar yarıyılında kendisi veya birinci derece yakınlarının ikametinin bulunduğu illerde yer alan üniversitelerde “başvuru tarih koşulları aranmaksızın” özel öğrenci olarak eğitim görebileceklerdir.

9) Öğrenimine ilgili dönemde devam edemeyecek durumda olan ve bu nedenle kayıt dondurmak isteyen öğrencilerimiz, kayıt dondurma talep dilekçelerini 31 Mart 2023 tarihine kadar öğrenim gördükleri birime şahsen veya e-posta yoluyla (birimin resmi e-posta adresine kimlik fotokopilerini de eke koymak şartıyla) başvurabileceklerdir.

10) Lisansüstü derslerin teorik kısımları, seminer, tez izleme komite toplantıları ve tez savunmaları uzaktan yapılacak, derslerin uygulamalı kısımları ise 8-10. haftadan sonra yapılabilecektir.

11) Azami süresini doldurmuş öğrencilerden 20-26 Şubat tarihlerinde girecekleri Ek Sınav 2’ye giremeyecek olan öğrencilerin durumları ilgili birimler tarafından değerlendirilecek, bu öğrencilerin sınavları birim yönetim kurullarının belirleyeceği ileri bir tarihe ertelenecektir.

12) Uzaktan eğitim ile yürütülecek derslerde devam zorunluluğu aranmayacaktır.

13) Tıp Fakültesi dışındaki birimler için dönem sınavlarının yapılma şekli ve takvimi, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından yapılacak açıklama doğrultusunda Nisan ayında değerlendirmeye alınacaktır. Tıp fakültesinin dönem sınavları ise yüz yüze yapılacaktır. ifadelerine yer verildi.

HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ