Göbeklitepehaber.com
Irak’ta kanamalı ateş virüsü 35 can aldı...
GÜNDEM

Irak’ta kanamalı ateş virüsü 35 can aldı...

Irak’ta kanamalı ateş virüsü nedeniyle 35 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Hastalığı kapan hayvanların idrar, dışkı ya da kanlarına temas etmekle bulaşan hastalığa karşı vatandaşları uyaran Iraklı yetkililer "Kurbanlarınız evde kesmeyin" açıklamasında bulundu.

ABDÜLHAMİT DERMAN ABDÜLHAMİT DERMAN
27-06-2023 10:59 Güncellendi: 27-06-2023 14:04 1 dk okuma

Irak Sağlık Bakanlığı giderek artan kanamalı ateş virüsü vakasıyla ilgili son bilançoyu açıkladı. Yapılan açıklamada, ülkede bu yıl içerisinde 250’den fazla kanamalı ateş vakasına rastlandığı ve 35’ten fazla kişinin hayatını kaybettiği vurgulandı. En çok vakanın Zikar kentinde tespit edildiği, kentte 77 vakadan 10 kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı.

'KURBANLARINIZI EVDE KESMEYİN'

Sağlık Bakanlığı, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle vatandaşları, kurbanları evlerinde kesmeme konusunda uyardı, hastalığın yayılmasını önlemek için kasaplara talimat verildiği belirtildi.

IKBY’DE 5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Sağlık Bakanı Saman Berzenci yaptığı açıklamada, bölgede 23 vakanın tespit edildiğini ve 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Kurban Bayramı’nda kurbanlıkların evlerde ve sokaklarda yasaklandığını aktaran Berzenci, söz konusu virüse karşı bölgesel ve ulusal örgütlerle iş birliği içinde olduklarını söyledi.

KANAMALI ATEŞ VİRÜSÜ

Kanamalı (Hemorajik) Ateş Virüsü (OHAV) keneler tarafından taşınan bir virüsün neden olduğu ateş, cilt içi ve diğer alanlarda kanama gibi bulgular ile seyreden hayvan kaynaklı bir enfeksiyon olarak bilinmektedir. Hastalığın bulaşmasında, enfekte keneler başlıca faktörler kabul edilirken insanların, enfekte hasta veya ölü hayvanların kan, idrar, dışkılarına temas etmesi sonucunda da bulaşabiliyor.

Bu haber Göbeklitepehaber.com tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNDEM Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et İşte temmuz ayında gelecek zam...

Akışın sonuna geldiniz.