Emeklilere müjdeli haber İş Bankası ve BDDK'den geldi. İş bankası maaşını getirenlere 20 bin TL değerinde promosyon vereceğini açıklarken BBDK'da en düşük promosyonun en az 11 bin lira olması için destek faaliyetlerinde bulunacağını açıkladı. İşte emekli vatandaşları rahatlatan iki desteğin ayrıntıları...

Geçen yıl promosyonlardan faydalanan emekli vatandaşlar bu yıl da yapılacak olan açıklamalar için beklemekte. Maaşını üç yıl süre boyunca aynı bankadan çekme sözü karşılığında promosyon desteğinden faydalanan emekliler, yeni senede arttırılan maaşlarıyla birlikte promosyon ücretlerinin de arttırılacağını bekliyor. Özellikle müşteri olmasını isteyen özel bankalar, emekli vatandaşlar için destek çalışmalarını arttırdı.

Araştırılan bilgiler doğrultusunda promosyon ücretlerini en çok arttıran bankalardan biri İş Bankası. Türkiye'nin en fazla gelire ve müşteri potansiyeline sahip İş Bankası, bu yıl emeklilere tam tamına 20 bin TL promosyon desteği ödeneği sağlayacak. Yapılan destek tutarı maaşa göre karşılık gösterebilecek.  

BDDK DESTEKLERİ

Bankacılık araştırma bilgileri doğrultusunda, emeklilere yapılacak olan bir diğer destek BDDK'dan geldi. BDDK en az alt limit 11 bin TL olacak şekilde emeklilere destekte bulunacağını açıkladı. Bu sene içinde emekli olan müşterilerine maaşlarının 2 katından daha düşük promosyon destek ödeneğinin yapılamayacağını açıkladı. Açıklamalara göre en düşük emekli maaşının 5500 lira olduğundan yola çıkarak, ödenecek en az limit 11 bin TL tekabül edecek şekilde değişme gösteriyor.

En düşük maaşa 11 bin TL tutarında destek verileceği gibi maaşı 10 bin TL üzerinde olan diğer emekli vatandaşlar için 20 bin TL destek ödemesi sağlanacak. Bu tutarların arasında maaş alan diğer emekli maaşları ise 15 bin, 17 bin 500 lira gibi promosyon destek ödeneği fırsatlarından fayda sağlayabilecek.

Başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak olup son gün Ocak ayının son haftası olacak şekildedir. Şubat ayının ikinci haftalarında ise emeklilik hakkı sağlanacaktır.

Dolayısıyla ilk maaşını Şubat ayının ikinci haftasında alacak olan 2 milyon 250 bin emekli müşterilerini bankasına almak isteyen kuruluşlar, faaliyetlerini Şubat ayında sonlandırarak 2023 promosyon fırsatlarını Şubat ayının son haftasında uygulamayı planlıyor.