KREDİDE YENİ DÖNEM BAŞLADI!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından alınan karar ile birlikte konut alımında kullanılan maksimum kredi tutarındaki oranları yeniden güncelledi. Yapılan değişiklikler ile birlikte 2 milyon liranın altındaki konutların yüzde 90'a kadar kredi kullanım sınırını artırdı.

Konut sahiplerine verilen müjdeli haber ile birlikte daha öncesinde alınan konut kredilerinde 2 milyon lira ve altında yer alan konutlar için yüzde 90'a varan kredi kullanım kapsamında değişiklik yapıldı. Genişletilen karar ile birlikte 2 milyon liralık kullanım sınırı 5 milyon liraya yükseltildi. Ev alacak vatandaşlar alınan karar ile birlikte 5 milyon ve altında yer alan evleri yüzde 90'a varan kredi imkanlarıyla alabilecek.

flvkyhtxmaau2zh.jpg

BDDK TARAFINDAN ALINAN KARAR!

BDDK tarafından alınana karara göre 24 Şubat 2023 tarihinde yapılan toplantı ile birlikte 23 Şubat 2023 tarih ve E-240449440-045.01[4/5] - 77880 sayılı yazı ve ekişinin incelenmesi ile birlikte Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmeliğin, "konut kredi ve tüketici kredileriyle ilişkin sınırlamalar" başlığı adı altında 12/A maddesinin altıncı fıkrasına göre Yönetmeliğin 12/A maddesinin birinci fıkrasında düzenlenen tüketicilerin konut sahibi olması amacıyla kullandırılan kredilerin ve taşıt kredileri hariç konut teminatının yer aldığı kredilerde kredi tutarı teminat olarak konutun değer oranına aşağıdaki tabloda yer aldığı şekilde belirlenmesine, 28 Mart 2022 tarihi ve 4749 sayılı Kanın Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanununun Geçici 37'inci maddesinde düzenleme yapılan "Yeni Konut Finansmanı Programı" kapsamı altında kullanılacak kredilerin İşbu Karar dahilinde yapılan belirlemelere bağlı olmayarak alınan kararın kuruluş ve birliklerine duyurulmasına ve kurumun web sitesi üzerinde yayınlanmasına karar verildi.