Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, yaklaşan kurban bayramı için Sivas'ta yeteri kadar büyükbaş ve küçükbaş hayvan varlığının bulunduğunu söyledi. Şap hastalığı tehlikesinin de kalmadığını belirten Çetindağ, havaların sıcak olmasıyla yem maliyetlerinin düştüğünü ifade etti.

EN ÇOK KARŞILAŞTIĞIMIZ SORU: KURBANLIK FİYATLARI DÜŞECEK Mİ? 

Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, yaklaşan kurban bayramı nedeniyle açıklamalarda bulundu.

Çetindağ, yeteri kadar hayvan varlığının olduğunu belirterek, "Kurban bayramı yaklaşıyor. Artık bize en çok sorulardan bir tanesi de hayvan fiyatlarının düşüp düşmeyeceği oluyor. Ama şu andaki duruma baktığımız zamanlar hayvan fiyatların bir düşüşü yok. Bunun en büyük sıkıntılardan bir tanesi de çoban sıkıntısı. Son zamanlarda hayvan fiyatlarının bu kadar artmasının nedenlerinden bir tanesi çobanın olmamasıdır. Türkiye'de ve Sivas'ta hayvan varlığımızda bir sıkıntı yok. Hem küçükbaşta hem büyükbaşta yeteri kadar hayvanımız var. Talebi rahat rahat karşılar" dedi.

BÜYÜKBAŞ KURBANLIK FİYATI (HİSSE BAŞI) 10 BİNDEN BAŞLIYOR!

Başkan Çetindağ, bir dönem hayvancılığa büyük anlamda olumsuz etki oluşturan şap tehlikesinin ortadan kalktığını belirterek, "Kurbanda büyükbaş hisseleri kişi başı 10 binden başlıyor 17 bine kadar gidiyor. Örneğin 4 kişi birlikte 60 bin liraya aldığı bir büyük baş hayvanı kişi başı 15 bin liraya kesebilir. Bu hayvanın ve hissenin büyüklüğüne göre ortalaması değişebiliyor.

KÜÇÜKBAŞ KURBANLIK FİYATI DA 5 BİNDEN BAŞLIYOR

Küçükbaşlarda da 5 binden başlayıp 8 bine kadar gideceği görülüyor. Sivas'ta şap hastalığı anlamında herhangi bir yerde bir tehlike kalmadı. Şu anda tüm aşıları vurulup karantinalar bitti. Hayvan pazarlarımız da açıldı. Fiyatlar anlamında bu hastalığın etkisi de vardı. Çünkü hayvan sevkiyatı kapalıydı. Şimdi yeniden başlandı. Kurbana kadar da inşallah böyle giderse kesimlerde daha rahat olacak diye düşünüyorum. Ama şu anda korkacak bir şey yok. Tarım İl Müdürlüklerimiz, veterinerlerimiz bu konularda gereken işlemlerini yaptılar" şeklinde konuştu.