Piyasadaki en çok yönlü ve kullanışlı meyvelerden biri limonun pek çok farklı kullanımı var. Yemek pişirmekten ve temizlikten bahçeye kadar limon kullanmanın en sevdiğimiz yollarından bazılarını toplamak için biraz zaman harcadık. İşte limonun bilmediğiniz kullanım alanları...

maxresdefault.jpg

MUTFAK LAVABONUZU TEMİZLEMEK İÇİN LİMON KULLANIN

Mutfak lavaboları, sürekli kullanımdan sonra parlaklıklarının çoğunu kaybetme eğilimindedir. Ayrıca genellikle tehlikeli bakteri kontaminasyonu için bir yerdir. Bu can sıkıcı sorunları gidermek için biraz karbonatı limon suyuyla karıştırabilir ve lavabonuzu iyice ovmak için bu güçlü kombinasyonu kullanabilirsiniz. Karışımı ovalamayı bitirdikten sonra lavaboyu biraz sıcak suyla durulamayı unutmayın. Bu basit temizlik tüyosunu haftada bir kez kullanabilirsiniz. Bu sadece hoş görünümlü bir lavabo değil, aynı zamanda mikroplardan korunmayı da garanti eder.

shutterstock-1427367623-1024x683.webp

MİKRODALGA FIRININIZI LİMONLA TEMİZLEYİN

Bu gerçek bir temizlik hilesi! Bir kase suya limon suyu ekleyin ve mikrodalgada yaklaşık 3 dakika ısıtın. Suyun kaynama noktasına geldiğinden emin olun ve ardından kapatın. Çok önemli: Mikrodalganın kapağını açmayın ve kasenin ve ısıtılan içeriğin birkaç dakika mikrodalgada dinlenmesine izin verin. Şimdi limonlu buhar makinenin içindeki lekeleri yumuşatacak. Ve bir kez kapıyı açtığınızda, geçmişte çıkarmak için uğraştığınız tüm inatçı kalıntıları kolayca ovalayarak çıkarabilirsiniz.

5bbf452dd3806c26e097a263.webp

LİMONLA ETİNİZİ YUMUŞATIN

Limonun asiditesi liflerin parçalanmasına yardımcı olur ve bu da eti çok daha yumuşak ve lezzetli hale getirir. Yapmanız gereken tek şey, marine ederken etinize biraz kireç eklemek. Bununla birlikte, tam etkinin ortaya çıkması birkaç saat sürdüğü için biraz sabra ihtiyacınız olacak.

basliksiz-3.jpg

BAHÇENİZDEKİ YABANİ OTLARI LİMONLA YOK EDİN

Bahçenizdeki yabani otları kimyasallardan arındırmanın daha iyi bir yolu var mı? Limon suyundaki asitlik, yabani otların üzerindeki yapraklara zarar verir, bu yüzden bir sprey şişesine biraz koyun ve yeni silahınızla dışarı çıkın. Yine de tutmak istediğiniz bitkilerden kaçındığınızdan emin olun!

basliksiz-4.jpg

LİMONLA KESME TAHTALARINIZI TEMİZLEYİN

Kesme tahtaları güçlü kokuları ve lekeleri tutabilir. Bunu önlemek ve kesme tahtalarındaki lekeleri, kokuları ve bakterileri gidermek için limonun kesilmiş tarafını tahtanın üzerine sürün. İşte bu kadar basit!