Göbeklitepehaber.com
Özgür Namoğlu etkisiz hale getirildi...
ASAYİŞ

Özgür Namoğlu etkisiz hale getirildi...

MİT, Suriye Haseke'de düzenlenen operasyonda MLKP'nin Suriye sabotaj sorumlusu 'Fırat Neval' kod adlı Özgür Namoğlu'un etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

ABDÜLHAMİT DERMAN ABDÜLHAMİT DERMAN
10-01-2023 10:06 Güncellendi: 10-01-2023 13:10 1 dk okuma

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre; terör örgütü MLKP'nin silahlı kanadı FESK'in sözde Suriye sorumlusu olan Özgür Namoğlu, Irak'a gönderilerek PKK'dan özel eğitim aldı.

İlk olarak 2008 yılında Avrupa'da faaliyet yürütmeye başlayan Namoğlu, daha sonra Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesine geçerek suikast, sabotaj, teknik ve çeşitli askeri eğitimler aldı.

Eğitimin ardından PKK ile birlikte Irak kırsalında silahlı faaliyet yürüttü. Irak'tan Suriye'ye 2016 yılında geçen terörist, MLKP tarafından Türkiye'ye eylem yapmak üzere gönderilen FESK mensuplarının Suriye'de eğitildiği Şengül Boran Akademisi’nin genel sorumlusu olarak faaliyet yürüttü.

Türkiye'de eylem arayışında olan tüm örgüt kadrolarını suikast ve sabotaj konularında eğiten terörist, MİT'in hedef listesine alındı. Haseke'de MLKP mensuplarının arasına sızma geçekleştiren saha ajanları tarafından takip edilen terörist, düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi.

Bu haber Göbeklitepehaber.com tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

ASAYİŞ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Önemli bir 3 puan kaybettik ama...

Akışın sonuna geldiniz.