Partisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Resul Bebe, adaylığının ardından ilk toplantısını düzenledi.

Bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Resul Bebe, tabular yerine proje siyaseti yapmak gerektiğini söyledi.

Bebe, açıklamasının devamında şunları dile getirdi:

“Seçimler demokrasi bayramlarıdır. Önümüzdeki yerel seçimlerde peygamberler şehri, medeniyet beşiği olan Urfa’mızda, büyükşehir Belediye başkan adayı, hizmete talip bir kardeşiniz olarak huzurunuzda bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Aynen benim gibi bu hizmet yarışına talip olan farklı partilerden tüm adayların her birine başarılar diliyor, onlara dostluğumu, selamlarımı, sevgilerimi gönderiyorum. Zira ben siyasetin çatışma değil istişare, diyalog ve hizmet yarışı olduğuna inanıyorum.

 

Saadet Partisi’nin Büyükşehir Adayı Bebe’den flaş açıklamalar

Klasik merkezi siyaset, yerel siyaset anlayışının artık ortadan kalktığını, yerel siyasetle ulusal siyasetin, aslında ulusal siyasetle dünya siyasetinin iç içe geçtiği, yeni bir dünyada yaşamaktayız. Gerektiğinde bir belediye başkanı hem ulusal hem uluslararası arenada ilişkiler kurabilmekte, önemli roller oynayabilmektedir. Bu nedenle hem yerelde hem de ulusal siyasetimizde yeni bir anlayışa, bir kabuk değiştirmeye ihtiyacımız bulunmaktadır. Siyaseti menfaat paylaşımı olmaktan ziyade ideallerimizi hayata geçirebileceğimiz, insanımıza katkı sunabileceğimiz bir zemin olarak gören bir kişi olarak hem ulusal siyasetimizde hem yerel siyasetimizde acilen can alıcı reformlara ihtiyaç bulunmaktadır.

 

Ulusal ve yerel siyasetimizde dünya standartlarını yakalamak mecburiyetindeyiz. Çatışma dili yerine barışın, diyaloğun, kardeşliğin hakim olduğu bir anlayışı benimsemek zorundayız. Yerel ve ulusal siyasetimizde şeffaflığın, hesap verebilirliğin, bağımsız medyanın, bağımsız ve tarafsız yargının hakim olduğu bir yapıyı tesis etmek zorundayız. Tabular yerine proje siyaseti yapmak mecburiyetindeyiz. İnsanımıza daha temiz yaşanabilir şehirler sunmamız gerekiyor.”