Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulmasını ve İstiklal Marşı'nın okunmasının okunmasıyla başladı.

 

Önceki gün Osmanbey Şehitliğindeki anıta çelenk sunumuyla başlayan kutlamalar bugün de Valilikte tebriklerin kabulüyle devam etti. Vali Hasan Şıldak’ın tebrikleri kabulünün ardından bu yılki tören Cumhuriyet Caddesinde gerçekleştirildi.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başlayan programda günün anlamına uygun şiirler okundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı’na ilişkin mesajının okunmasının ardından Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak bir konuşma yaptı.

 

Vali Şıldak, “Cumhuriyetimizin yüzüncü yılının kutlama töreninde sizlerle birlikte olmak, bu haklı gururu vatandaşlarımızla paylaşmak hepimiz için bir şeref ve onurdur. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı kutlu olsun. Türkiye yüzyılının da başlangıcı olan yüzüncü yılımızın hepimize hayırlı olmasını, ülkemize güç, kuvvet, gelişme kazandırmasını temenni ediyorum.” dedi.

 

Sözlerini sürdüren Vali Şıldak, “Bugün aslında hepimiz tarihi bir ana tanıklık ediyoruz. Bu bir dönüm noktası ve Türkiye yüzyılının da başladığı bir takvime denk geliyor. Cumhuriyet Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazanılmış bir mücadelenin adıdır. Bir var oluş savaşının, zaferle sonuçlandığı tarihi bir andır. Cumhuriyet, milletimizin gerçekten var olma mücadelesinin taçlandırılmasıdır, bağımsızlıktır. Uzun bir mücadelenin sonunda her alanda kazanılmış bir zaferdir.” diye belirtti.