17 Temmuz 2023 tarihinde Karaköprü merkezde bulunan Ağaçlandırma alanında çıkan yangın nedeniyle ormanlık alan yandı. Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü ormanlık alanın yeniden ağaçlandırılması için harekete geçerek enkaz temizliği, yangın esnasında müdahale kolaylığının sağlanması ve bakımların daha etkili yapılabilmesi için çalışmalar devam ediyor. Daha sonra arazi hazırlığı yapılacak.

 

Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü yaz aylarında çıkan orman yangınlarıyla mücadeleye devam edilirken, yanan alanların tekrar ağaçlandırılması için çalışmalar yürütüyor.

 

5 HEKTARLIK ALAN AĞAÇLANDIRILACAK

 

Müdürlükten konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

“Şanlıurfa merkezdeki Ağaçlandırma sahamızda yangından etkilenen 5 hektarlık alanda ağaçlandırma çalışmaları için start verildi. DSİ 15. Bölge Müdürlüğü'nün de desteğiyle, Şanlıurfa Orman işletme Müdürlüğü'nce yürütülen çalışmalarla saha, yanmış ağaç enkazlarından ve taşlardan temizlenmeye başlandı.

 

11 KASIM’DA FİDANLAR DİKİLECEK

 

Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü olarak her zaman yanan orman alanlarını yılı içinde yeniden ağaçlandırıyoruz. Bu yangın sonrası İş makinelerinin desteği ile saha enkazlardan temizlenecek. Önümüzdeki günlerde dozerlerimiz sahaya girerek, toprağı sürüp, işleyecek ve fidan dikimine hazır hale getirecek. 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Gününde de boylu, yapraklı ve yangına dayanıklı çeşitli türlerden fidanlarımızı toprakla buluşturacağız.

 

Unutmayalım ki ormanlarımız anayasal güvence altındadır. Yanan alanlar tekrar ağaçlandırılır, başka hiçbir amaçla kullanılamaz.”