Maraş merkezli depremlerin ardından, afet bölgelerindeki yetersizlik tepkilerin odağında. Fenerbahçe ile Konyaspor maçında sarı lacivertli tribünden 'hükümet istifa' sesleri yükseldi. Bu anlar sosyal medyada paylaşılırken kulüpler de bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada sorun siyasetten uzak olduğu savunuldu ve "Spor kulüpleri siyasi kurumlar olmadıkları gibi siyasi tartışmaların parçası da değildir" denildi.

Bu açıklamaya taraftarlardan tepkiler geldi ve daha önceki karşılaşmalarda hükümet lehine atılan sloganlar hatırlatıldı. Öte yandan siyah beyazlı taraftarlar da Beşiktaş-Antalyaspor maçında 'hükümet istifa' dedi. Bu gelişmeler sonrası MHP lideri Devlet Bahçeli, Beşiktaş üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu ve bugünkü partisinin grup toplantısında soruşturma çağrısı yaptı.

 

FENERBAHÇELİLERE TRİBÜN YASAĞI

4 Mart'ta oynanacak Kayserispor - Fenerbahçe maçı için de yeni bir karar alındı. Kayseri İl Güvenlik Kurulu kararıyla Fenerbahçe taraftarı alınmayacak.

Passolig'ten yapılan açıklamada, "Kayseri İl Güvenlik Kurulu kararı gereğince son 20 gün içerisinde Fenerbahçe logolu Passolig kartını iptal eden kişiler, ev sahibi tribünlerden bilet/transfer alamayacaklar. Öte yandan Kayserispor biletleri, Fenerbahçe logolu Passolig Kartlar hariç tüm Passolig kartlar ile satın alabilecek" ifadeleri yer aldı.

 

FENERBAHÇE'DEN KARARA TEPKİ

Fenerbahçe Kulubü, taraftarın maça alınmamasıyla ilgili karara tepki gösterdi.

Kulüpten yapılan açıklamada şöyle denildi: "Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bu kararı kabul etmemiz hiçbir şekilde mümkün değildir.

Alınan bu karar tarafımızca toplumsal ayrışmayı derinleştirecek boyutta, sportif kriterlerle alakası olmayan garip bir karardır.

Taraftarlarımızın takımımızı destekleme isteklerine engel olma ve Kulübümüzün cezalandırılması dışında hiçbir anlam taşımamaktadır.

'BU YANLIŞTAN DÖNMEYE DAVET EDİYORUZ'

Fenerbahçe, Anadolu’nun her yerinde taraftara sahip olan, şehir fark etmeksizin takımını her yerde destekleyen taraftarı olan bir spor kulübüdür.

 

Birleştirici, bütünleştirici olunması beklenen, ayrıştırıcı olmaktan uzak olunması gereken bu hassas dönemde, taraftarlarımızın hangi gerekçeye dayanarak bu haktan mahrum bırakıldığını bilmek istiyoruz.

Tüm ilgili ve sorumluları bu kararı gözden geçirmeye ve bu yanlıştan dönmeye davet ediyoruz."