Telefona giriş yapmak istediğimizde her sim kartına kendisine özel bir PIN numarası bulunmaktadır. 4 haneli bir şifre olarak karşımıza çıkan PIN numarası telefon ayarlarından kapatılmadı sürece her açılışta istenen bir şifredir. Hattınızda birlikte aldığımız kart üzerinde yazan bu şifreyi değiştirebilirsiniz. Şifrenin unutulması durumunda ne yapılacağı merak ediliyor. İşte PIN numarası hakkında merak edilen tüm detaylar…

PUK KODUNU NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?

PUK kodu PIN numarası gibi hattınızı alırken size verilen kart üzerinde yazmaktadır. Ancak bazı kişiler bu kartları kaybedebilmektedir. PUK kodunuzu kaybetmeniz durumunda kullandığınız GSM operatörünü arayarak şifrenizi öğrenebilirsiniz.

 

TURKCELL PUK KODU ÖĞRENME

Turkcell kullanıcıları PIN numarasını öğrenmek için operatörlerinden yardım isteyebilirler. 3 kez girilen yanlış PIN’den sonra kişilerden PUK kodu istenir. PUK kodunu girmeniz durumunda yeni bir PIN belirleyebilirsiniz.

PUK kodunu Turkcell'in kendi web sitesi üzerinden numaranız ile müşteri şifrenizle giriş yaparak değiştirebilirsiniz. Ana menüde yer alan işlem merkezi kısmında giriş yaparak ayarlarımı bölümünü tıklayınız. Daha sonra burada yer alan PUK kodu numaramı tıklayarak yeni şifre belirleyebilirsiniz.

 

Turkcell şifrenizi hatırlamanız durumunda SIM kart üzerinde yer alan numara ile ya da T.C. kimlik numaranız ile şifre alabilirsiniz.Sisteme giriş yaptıktan sonra SIM kart numarası ya da T.C. kimlik numarası bölümleri üzerinden bilgilerinizi doldurarak işleminizi tamamlayınız. Turkcell mağazalarını arayarak ya da 532 tuşlayarak yeni bir PUK kodu belirleyebilirsiniz.

PIN Şifresi Öğrenmek

VODAFONE PUK KODU ÖĞRENME

Vodafone kullanıcıları puk kodunu öğrenmek için Vodafone internet sitesinden yardım alabilirler. Sisteme cep telefonu numarası ve şifre ile giriş yaptıktan sonra profilinizde yer alan ayarlarım sekmesinden “Hat ayarlarım” kısmına tıklamanız gerekmektedir. Bu sayede kolaylıkla PUK kodunu öğrenebilirsiniz. Vodafone Yanımda uygulamasıyla da şifrenizi öğrenebilirsiniz.

 

Uygulamada yer alan PUK kodu sorgulama adresi üzerinden T.C. kimlik numaranız ya da sim kartı numaranızı giriş yaparak PUK kodunu öğrenebilirsiniz. Bununla birlikte 7000'i arayarak şifrenizi öğrenebilirsiniz.

TÜRK TELEKOM PUK KODU ÖĞRENME

Diğer bir operatör şirketi olan Türk Telekom kullanıcıları da şifrelerini unutmaları durumunda çeşitli yollarla yeni şifre belirleyebilirler. Yanlış PIN şifresi girdiğinizde sizden PUK kodu istenmektedir.

PUK 1 ve PUK 2 kodu ile Türk Telekom Online İşlem Merkezine giriş yapabilirsiniz. Telefon numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra yeni PUK kodunu öğrenebilirsiniz. Şifrenizi bilmiyorsanız ‘Şifre’ yazıp 9520’ye göndererek şifre alabilirsiniz. Bununla birlikte müşteri hizmetleri numarası olan 444 5 444’ü arayabilirsiniz.