Göbeklitepehaber.com
Soylu: Hatay'daki su sıkıntısının   'spekülasyon' olduğunu söyledi...
GÜNDEM

Soylu: Hatay'daki su sıkıntısının 'spekülasyon' olduğunu söyledi...

Bakan Soylu, Hatay'daki su sıkıntısını 'spekülasyon' diye niteleyerek böyle bir problemin olmadığını söyledi. Soylu, "İlk günden itibaren stoklarımızda su bulunuyor" diyerek "Depremzedelerimize de sürekli dağıtıyoruz. Yalan üreten hesaplarla ilgili gerekli suç duyuruları yapılmakta ve Emniyet Siber Daire Başkanlığımız tarafından konu hassasiyetle takip edilmektedir" ifadelerini kaydetti.

ABDÜLHAMİT DERMAN ABDÜLHAMİT DERMAN
04-03-2023 18:02 1 dk okuma

Depremde ağır yıkıma uğrayan Hatay'da su sıkıntısının baş göstermesi sonrası vatandaşlar sosyal medya hesapları üzerinden yardım istemişti. Hatay Büyükşehir Belediyesi de paylaşımda bulunarak "Acil içme suyu problemi artarak sürüyor" ifadelerini kullanmıştı.

 

Sorunun gündem olmasının ardından Hatay Valiliği'nden su sorununun olmadığı söylenerek "Sosyal medyada bu konuda kara propaganda yapanlar hakkında gerekli cezai işlemler yapılmaktadır" açıklaması yapılmıştı.

 

'STOKUMUZ VAR VE HER GEÇEN GÜN ARTIYOR'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuyla ilgili yaptığı açıklamada su sıkıntısını spekülasyon olarak değerlendirdi. Soylu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kaydetti:

Hatay'dayız. Dün akşamdan itibaren organize bir şekilde malum sosyal medya kullanıcıları, “su ihtiyacı var” diyerek, spekülasyon yapıyor. İlk günden itibaren stoklarımızda su bulunuyor ve her geçen gün artıyor. Depremzedelerimize de sürekli dağıtıyoruz. Buna rağmen deprem bölgesini “unutmadık” demek için yalan üreten hesaplarla ilgili gerekli suç duyuruları yapılmakta ve Emniyet Siber Daire Başkanlığımız tarafından konu hassasiyetle takip edilmektedir.

 

 

Bu haber Göbeklitepehaber.com tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNDEM Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.