Göbeklitepehaber.com
ŞUTSO Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısında Şanlıurfa Turizmi Masaya Yatırıldı
ŞANLIURFA HABERLERİ

ŞUTSO Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısında Şanlıurfa Turizmi Masaya Yatırıldı

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ŞUTSO) 2025 yılı Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Serhat Karadağ başkanlığında, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

ABDÜLHAMİT DERMAN ABDÜLHAMİT DERMAN
17-07-2025 13:22 1 dk okuma

 

Toplantının ana gündem maddesi olan “Şanlıurfa'nın Turizm ve Kültürel Mirası ile Bölgenin Ekonomik ve Sosyal Gelişimi” başlığı kapsamında, şehrin sürdürülebilir turizm vizyonuna ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Meclis Başkanı Serhat Karadağ, yaptığı açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

 

“Şanlıurfa, tarihin sıfır noktası olan Göbeklitepe’den Harran’a, Balıklıgöl’den Halfeti’ye uzanan eşsiz mirasıyla dünya çapında bir değer. Ancak bu değeri kalkınmaya dönüştürebilmek için ulaşım, konaklama, tanıtım ve çevresel hizmetler gibi temel alanlarda yapısal eksiklikleri gidermek zorundayız. Turizm, sadece bir gelir kalemi değil, şehrimizin küresel vitrine çıkmasıdır.”

Toplantıda, kamu-özel sektör iş birliğiyle yürütülebilecek altyapı yatırımları, tanıtım stratejileri ve genç istihdamını odağına alan projeler üzerine öneriler dile getirildi.

Mali ve İdari Gündem Değerlendirildi

Toplantının devamında, Haziran 2025 Meclis Kararları, Hesapları İnceleme Komisyonu Raporu, Haziran Ayı Mizanı ve aylık faaliyetler meclis üyelerinin bilgisine sunuldu. Kurumsal şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkeleri çerçevesinde yapılan değerlendirmelerde, ŞUTSO’nun son bir ayda gerçekleştirdiği çalışmalar gözden geçirilirken, önümüzdeki döneme yönelik hedefler ve planlamalar da ele alındı. Toplantı, karşılıklı görüş ve önerilerin paylaşılmasıyla sona erdi.

 

 

Bu haber Göbeklitepehaber.com tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

ŞANLIURFA HABERLERİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Konut Fiyat Endeksi reelde azaldı

Akışın sonuna geldiniz.