HALUK LEVENT İKİNCİ KEZ COVİD OLDU!

AHBAP Derneği'nin kurucusu olan ve yaptığı yardımlarla milyonların gönlünde taht kuran Haluk Levent ikinci kez koronavirüse yakalandı.

haluk-levet-1.jpg

SOSYAL MEDYADAN AÇIKLADI

Sosyal medyadan test sonucunun pozitif olduğunu açıklayan sanatçı, ''Dün akşam Foça konserinden sora bir yorgunluk hissettim. Bugün test yaptırdım. Sonuç Covid pozitif.'' ifadelerini kullandı.

Geçen yıl da Covid geçiren sanatçı bu kez hastalığı daha ağır hisstettiğini açıklayarak şöyle devam etti:

''Geçen yıl da yine bu dönemde Covid olmuştum. Bu kez biraz daha ağır geçiriyorum. Kendinize dikkat edin. Merak eden dostlarım varsa, konserlerim 6 Eylül'de Gönen ile başlayacak gibi görünüyor."

haluk-levet-2.jpg

HALUK LEVENT KİMDİR? NERELİ? KAÇ YAŞINDA?

Adana'nın Yüreğir ilçesinde 6 Kasım 1968 tarihinde doğan Haluk Levent, Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Mühendisliği, Ankara Üniversitesi Kastamonu Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü ve Ankara Üniversitesi Muhasebe bölümünde kısa zamanlar öğrencilik yaptı.

Dokuz kardeşin sekizincisi olan ünlü sanatçı , ailesinin Nusayri olduğunu ifade etmektedir. Üniversite giriş sınavlarını kazansnsn ancak isitikrarlı bir eğitim hayatı olmayan Haluk Levent bu yıllar içinde ticaretle uğraştı. Başarısız bir ticaret hayatının ardından Adana'dan ayrıldı ve kendini yollara verdi. İlk albümünün "Yollarda" adını alması da bu günlerdeki deneyimlerin sebebidir. Birçok şehirde dolaşıp şarkı söyledi.

1992 yılında geldiği İstanbul'da çeşitli barlarda çalıştı. Yıldıray Gürgen ile tanışan Haluk Levenet, 1993 Temmuz'unda Yollarda albümünü çıkarttı. Bu albüm aynı zamanda Anadolu rock müziğinin ortaya çıktığı 70'lerden sonra ikinci yükseliş döneminin ilk eserlerindendir. Aynı yıl Moğollar da 20 yıl aradan sonra yeni bir albüm çıkartmıştır. Yollarda hiç beklenmedik bir şekilde yaklaşık iki yüz binlik satış rakamına ulaştı.
1995 yılında çıkardığı Bir Gece Vakti albümü ise bir milyona yaklaşan satış rakamı yakaladı.

Yine 1996'nın hemen sonunda Arkadaş albümü piyasaya çıktı. Bu albümle sanatçı, Anadolu rock müziğin müzikal anlamda en başarılı örneklerinden birine imza atmıştır. Sanatçı Arkadaş albümü için "Bu albümle dünya standartlarını yakaladım" demektedir.

Sanat yaşamına on beş albüm, on bin konser, iki kitap yüzlerce ödül, yardım konserleri, iki tane rekor konser (on iki saatlik), onlarca çevre davası sığdırdı.