Son dönemde yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle ekranlardan uzak kalan ünlü oyuncu Mehmet Ali Erbil, Hollywood yapımı bir projeyle setlere geri dönmeye hazırlanıyor.

Son olarak 2021 yılında vizyona giren 'Hababam Sınıfı Yaz Oyunları'nda rol alan ünlü oyuncu bu kez Hollywood yapımı “The Hope” (Umut) ile beyazperdeye dönüyor. Ünlü oyuncu 2023 yılında vizyona girecek filmde Alzheimer hastası bir babayı canlandıracak.

"SENARYO BENİ ÇOK HEYECANLANDIRDI"

Hürriyet gazetesinden Behlül Aydın'ın sorularını yanıtlayan Mehmet Ali Erbil, senaryonun kendisini çok heyecanlandırdığını belirterek "Senaryo beni çok heyecanlandırdı. Bugüne kadar seyirci beni hep komedide izledi. Amerika’dan, yönetmen Sean’dan böyle bir teklif gelince “yok” diyemedim..." dedi.

memo.jpg

"ALZHEİMER HASTALARINI GÖZLEMLEDİM"

Filmdeki rolü için bakımevlerini ziyaret ettiğini açıklayan ünlü oyuncu, "Alzheimer hastası bir babayı oynuyorum. Son dönemlerini yaşıyor. Artık kimseyi tanımıyor. Eskilerden bazı anıları yer ve zaman olarak birebir hatırlıyor. Fakat günümüzü hiç hatırlamıyor. Darülaceze’ye gittim, oradaki hastalarla vakit geçirdim. Diğer bakımevlerine gidip Alzheimer hastalarını gözlemledim. Bu hastalıkla ilgili filmler izledim. Bayağı bir etüt, gözlem yaptım. Zor bir rol." diye konuştu.

mem-4.jpg

"BAŞKA YERE ÇEKTİLER OLACAK İŞ DEĞİL"

Sosyal medya platformu Tiktok'a katılması hakkında da konuşan Mehmet Ali Erbil, açıklamalarının yanlış yerlere çekildiğini vurgulayarak, "TikTokçu oldum! Biraz geç kaldım ama girdim. Ortam çok güzel. Başka yerlere çekiyorlar, başka bir algıya yöneltmeye çalışıyorlar ama bunları göz ardı ediyorum. Canlı yayınlarda “Çarkıfelek”teki gibi oluyorum. İzleyenlerle mutlu oluyorum. Bütün Almanya’dan katılıyorlar. Destek veren çok kişi var. Geçen canlı yayını İsmail YK ile yaptım. “Dünyada en çok canlı yayın yapan sunuculardan biriyim” dedim. “Haftanın 6 günü yapıyor” diye başka yere çektiler. Olacak iş değil." dedi.

"AĞLATMAK ÇOK KOLAY, GÜLDÜRMEK ÇOK ZOR"

Ağlatmanın kolay, güldürmenin ise zor olduğunu dile getiren başarılı oyuncu, "Ağlatmak çok kolay, güldürmek çok zor. İnsanları bu zor yaşam koşullarında eğlendirebilmek, onlara hoşça vakit geçirtebilmek kolay değil. 1 saat içinde öyle programlar yapıyorum ki. Bazen duygusal yayınlar da oluyor. Karı-koca şarkıcı arkadaşlarım geldi, Ahmet Kaya şarkıları söyleyip ağladık. TikTok’ta bir ilktir bu. 5 milyondan fazla tıklandı." açıklamasında bulundu.

"BİR TEK TÜRK BAYRAĞI VE FENERBAHÇE BAYRAĞI OLSUN İSTERİM"

Hayata veda etmesi halinde mezarına sadece Türk bayrağı ve Fenerbahçe bayrağının konulmasını isteyen Mehmet Ali Erbil, kendisine yöneltilen "vasiyetinizi hazırladınız mı, anma gibi bir etkinlik ister misiniz?" sorusuna "Çocuklarıma yapacağımı yaptım. Hiçbir şekilde kimseye muhtaç değiller. Ne kocalarına muhtaç olacaklar ne başkasına. O yüzden de vicdanım rahat. Bizim aile arasında çatışma olmaz. Önemli olan paylaşmak. Sevdiklerimle, arkadaşlarımla paylaşıyorum. Öyle bir düşüncem olmadı. Bir tek Türk bayrağı ve Fenerbahçe bayrağı olsun isterim." şeklinde yanıt verdi.

memo-3.jpg

"HOLLYWOOD’DAN OLSUN DA TAŞTAN OLSUN"

Evlilik tekliflerine açık olduğunu belirten Mehmet Ali Erbil, "Olabilir, neden olmasın? O konularda büyük konuşmam. Tekliflere açığım. Amerika’dan gelirse olabilir. Hollywood’dan olsun da taştan olsun." dedi.

memo-2.jpg

"ADI 'PARMAKTAN SONRA' OLSUN"

"Hayatınızın film yapılmasını ister misiniz?" soruna da cevap veren ünlü sanatçı açıklamalarını şu şekilde noktaladı:

"Yok ya... O biraz zor... Müslüm Gürses’in filmi çok başarılıydı. Bergen’i seyretmedim ama iyi olduğunu duydum. Bu tarz filmlerin başarılı olmasında oyuncuların da çok etkisi var. Beni kim oynayacak? Ayrıca yaşarken görmek isterim. Müslüm Gürses, Bergen gibi olmasın. Yaşarken daha anlamlı olur. Ben izin veriyorum çekilmesine. Adı da “Parmaktan Sonra” olsun."