Rabia, kız çocuklarının eğitimi konusundaki zorluklara karşı koyarak, kendi imkânlarıyla hem eğitimini sürdürüyor hem de aile bütçesine katkı sağlıyor.

 

Harran Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümü öğrencisi Rabia, eğitimini tamamlamak için Şanlıurfa’nın 50 derece varan kavurucu sıcakları altında ailesine destek olmak amacıyla biber tarlasında ter döküyor.

 

Ülkemizde özellikle kız çocuklarının eğitimine verilen değerin artması gerektiği bir dönemde, Rabia gibi gençler bu önemli mücadeleye örnek oluyor.

 

"HEM OKUYOR HEM DE TARLADA TER DÖKÜYOR"
Üniversite öğrencisi Rabia tarlada yaptığı konuşmada bir yandan bilgisayar programcılığı alanında eğitim aldığını, diğer yandan ailesinin geçimine destek olmak için biber tarlasında çalıştığını söyleyerek şu sözlere yer verdi, “Ben Rabia, Harran üniversitesi Bilgisayar Programcılığı bölümünde okuyorum. Deprem nedeniyle okulların kapanması ile ziraat teknikeri abime destek amaçlı biber tarlasında çalışmaya başladım. Kendi harçlığımı kazanmak ve aileme katkı sağlamak için biber işiyle uğraşıyoruz.” Dedi.