Gaz Day Genel Müdürü Mehmet Doğan, sosyal medya hesabı Twitter'dan enerji krizi uyarısında bulundu. Avrupa Birliği ülkelerinde çok ciddi bir enerji krizi olduğunu belirten Doğan, "İktidar aman muhalefet bizi topa tutar diye, saçma sapan yüksek fiyatlardan gaz alıp, sübvanse etmesin. Ayağımızı yorganımıza göre uzatalım. İktidar muhalefetten korkarak yanlış yaparsa, ülkeye yazık eder." ifadelerini kullandı.

Doğan'ın açıklamaları şöyle;

ekran-resmi-2022-01-29-23-43.jpg

Gaz Day Genel Müdürü Mehmet Doğan

"HÜKÜMETİN BU KRİZ BİZİ ETKİLEMEYECEK, SÖYLEMLERİ SON DERECE HATALI"

"AB'de çok ciddi bir enerji krizi var. Bu kriz hidrokarbon üreticisi ülkeler hariç her ülkeyi derinden etkiliyor. Bizi de etkilemesi kaçınılmaz. Böylesi büyük bir kriz altında iken, hükümetin bu kriz bizi etkilemeyecek, söylemleri son derece hatalı. Gerçeği bütün çıplaklığı ile şeffafça sanayi ile paylaşılmalı."

"BÜYÜK BİR KRİZLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

"Muhalefetin bu krizi kullanarak hükümete sallamaları da, en az hükümetin etkilenmeyeceğiz söylemleri kadar hatalı. Muhalefet bu krizde hükümete yardımcı olmalı. Aksi bence belden aşağı vurmak olur. İktidarda kim olursa olsun büyük bir krizle karşı karşıyayız.

İktidar aman muhalefet bizi topa tutar diye, saçma sapan yüksek fiyatlardan gaz alıp, sübvanse etmesin. Ayağımızı yorganımıza göre uzatalım. Çok pahalı enerji kullanarak satılamayacak mal üretmek, veya fiyatları sübvanse ederek, sanayinin ihracat rekorları kırması inanılmaz yanlış olur."

"BU KRİZİ AKLI SELİMLE AŞALIM"

"İktidar muhalefetten korkarak yanlış yaparsa, ülkeye yazık eder. Korkmamalı ve gerekirse kesinti kısıntıya gitmeli. Muhalefet de buradan vurmasın. O da bu yanlışa ortak olmuş olur

İktidarı muhalefeti hep beraber lütfen bu krizi aklı selimle aşalım, yoksa ilerde güzelim ülkemizi içimden çıkılamayacak durumlara sokarız. Bir kere de aklı selim kazansın."