2023 yılında Türkiye'deki vatandaşların sosyal yardımlardan faydalanması için maaş artışlarının yanı sıra kronik hastalık desteği, malul aylığı, çocuk esirgeme yardımları ve aile destek yardımları da arttırıldı. 

2023 YILI YARDIM ÖDEMELERİNİN AYRINTILARI: 1.997 TL YARDIM PARASI ÇERÇEVESİNDE AİLE DESTEĞİ VE DİĞER SOSYAL YARDIMLARIN ARTIŞI 

 

Bugün, resmi olarak, 2023 yılı için 1.997 TL’ye kadar olan nakit ödeme desteklerinin artırılacağı açıklandı. Sosyal yardım alan vatandaşların çok sevineceği bu müjdeli haber sosyal destekler arasında 65 yaş aylığı, evde bakım desteği, kronik hastalık desteği, malul aylıkları ve çocuk esirgeme yardımlarında da artışlar yapılacağını gösteriyor. 

 

Para Yardımı

 

SOSYAL DESTEKLER ARTIRILIYOR

Ayrıca, 65 yaş maaşı, Evde Yardım Maaşı, Kronik Hastalıklara Yönelik Destek, Engelli Emekli Maaşı, Engellilik Ödeneği ve Çocuk Esirgeme Yardımlarında da artışlar yapılmıştır. Ayrıca, Ekonomik ve Sosyal Destek olarak Anaokulu, İlköğretim, Ortaokul, Ortalama Okuma Yazma Bilmeyenler ve Üniversite öğrencilerine yönelik ödemelerde de artışlar gerçekleştirilmiştir. 

 

BAŞVURULAR E DEVLET ÜZERİNDEN YAPILIYOR

Aile Desteği Programına başvurular e-Devlet Kapısı üzerinden veya 3294 sayılı Kanun çerçevesinde kurulan Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı aracılığıyla yapılabilmektedir. Başvuru sahiplerinin Türk vatandaşı, mavi kart sahibi, gurbetçi, 18 yaşından küçük, memur, noter, hane reisi, yurt dışında çalışan, yurt dışında veya Türkiye'de kredi kullanan, Özel finansman çerçevesi dışında olan kişiler olması gerekmektedir. Ayrıca, ıslahevleri ve tutukevlerindeki hükümlü ve hükümlüler, pansiyonlarda kalan öğrenciler, çocuk yurdu gibi huzurevlerinde yaşayanlar ve askerlik hizmeti sırasında onbaşı, onbaşı, onbaşı gibi statüdeki askerler de başvurabilir. 2022 yılının son aylarında 850 TL - 1.250 TL arasında değişen Aile Desteği ödemeleri, 2023 yılında tekrar güncellenmiştir. Aile Desteği Programına başvurulması durumunda, başvurular bütçe dahilinde değerlendirilecektir.